Работещите хотели в Слънчев бряг изпращат кошмарно лято със загуби до 85%

Работещите хотели в Слънчев бряг изпращат кошмарно лято със загуби до 85% - E-Burgas.com

"Изпращаме най-трудния сезон, откак сме международна туристическа дестинация от близо 60 години, гласи рекапитулацията на туристическото черноморско лято. От 50 до 85% са загубите на хотелиерите в Слънчев бряг, въпреки че над 600 хил. българи избраха да почиват на Южното Черноморие, пише cross.bg.

Българските туристи обаче не могат да компенсират липсата на цели пазари като руския, британския и скандинавския.

Миналата година британските туристи са били над 600 хил. При 5525 чартърни полета през август миналата година сега са само 640 - спадът е със 78%. За юли отчетеният спад е 84%. През август спадът на чартърните полети е със 78%.

Данните само потвърждават, че туризмът е сред най-засегнатите от кризата браншове. Отсега е ясно, че 2021 г. отново ще разчита на българските туристи и на хората, които ще пътуват с автомобили до морето. Което пък задълбочава липсата на паркоместа, наред с хроничния проблем с презастрояването.

Няма да се състои и обявеното в началото на лятото удължаване на сезона до 10 октомври. Тогава е бил планиран последния полет с израелски туристи, но заради усложнената ситуация там, това няма да стане.

Очаква се затваряне на 22 септември.

Свързани статии
Туристическият бранш отчете най-трудния летен сезон със загуби до 80%КЗП: Хотелиери и ресторантьори хитруваха по-малко това лято Равносметка: 80% по-малко чужденци и 8% повече българи по морето през юлиЗлатко Димитров обясни защо е против заличаването на „Слънчев бряг” АДХотели и ресторанти свалят цените през септември Марияна Николова: Изготвяме 20 рекламни клипа за малко познати у нас местаОт днес приемаме туристи от Чехия без тест и карантинаМарияна Николова: В някой южни курорти вече имаме успехНовото вице: Хотелите по морето спазват меркитеГорските погват ловците в навечерието на новия сезон
Тагове
хотели слънчев бряг сезон
Коментари

Още от последните новини