Работещите хотели в Слънчев бряг изпращат кошмарно лято със загуби до 85%

Работещите хотели в Слънчев бряг изпращат кошмарно лято със загуби до 85% - E-Burgas.com

"Изпращаме най-трудния сезон, откак сме международна туристическа дестинация от близо 60 години, гласи рекапитулацията на туристическото черноморско лято. От 50 до 85% са загубите на хотелиерите в Слънчев бряг, въпреки че над 600 хил. българи избраха да почиват на Южното Черноморие, пише cross.bg.

Българските туристи обаче не могат да компенсират липсата на цели пазари като руския, британския и скандинавския.

Миналата година британските туристи са били над 600 хил. При 5525 чартърни полета през август миналата година сега са само 640 - спадът е със 78%. За юли отчетеният спад е 84%. През август спадът на чартърните полети е със 78%.

Данните само потвърждават, че туризмът е сред най-засегнатите от кризата браншове. Отсега е ясно, че 2021 г. отново ще разчита на българските туристи и на хората, които ще пътуват с автомобили до морето. Което пък задълбочава липсата на паркоместа, наред с хроничния проблем с презастрояването.

Няма да се състои и обявеното в началото на лятото удължаване на сезона до 10 октомври. Тогава е бил планиран последния полет с израелски туристи, но заради усложнената ситуация там, това няма да стане.

Очаква се затваряне на 22 септември.

Свързани статии
Въоръженият обирджия от Слънчев бряг ще лежи в ареста, чакат го и други производства Задържаха мъжа ограбил с пистолет жена в Слънчев бряг Туристи от Румъния, Полша и Израел дошли на море край Бургас през май Хотелиери и ресторантьори ще могат да се възползват от допълителни 106 млн.лв. по ОПИК Русия възобновява полетите до България, ще живне ли сезонът в Бургаско? Арменец с ''Лексус'' опита да подкупи полицаи с 20 лв. в Слънчев бряг Авиокомпания откри лятната си база в Бургас Един на всеки пет хотела работи на старта на сезона в "Слънчев бряг" Анулираха чартърите от Беларус към Бургас, хотелиерите се надяват на украинци Слънчев бряг открива сезона с нова настилка и чадъри от 4,50 лв.
Тагове
хотели слънчев бряг сезон
Коментари

Още от последните новини