Работещите хотели в Слънчев бряг изпращат кошмарно лято със загуби до 85%

Работещите хотели в Слънчев бряг изпращат кошмарно лято със загуби до 85% - E-Burgas.com

"Изпращаме най-трудния сезон, откак сме международна туристическа дестинация от близо 60 години, гласи рекапитулацията на туристическото черноморско лято. От 50 до 85% са загубите на хотелиерите в Слънчев бряг, въпреки че над 600 хил. българи избраха да почиват на Южното Черноморие, пише cross.bg.

Българските туристи обаче не могат да компенсират липсата на цели пазари като руския, британския и скандинавския.

Миналата година британските туристи са били над 600 хил. При 5525 чартърни полета през август миналата година сега са само 640 - спадът е със 78%. За юли отчетеният спад е 84%. През август спадът на чартърните полети е със 78%.

Данните само потвърждават, че туризмът е сред най-засегнатите от кризата браншове. Отсега е ясно, че 2021 г. отново ще разчита на българските туристи и на хората, които ще пътуват с автомобили до морето. Което пък задълбочава липсата на паркоместа, наред с хроничния проблем с презастрояването.

Няма да се състои и обявеното в началото на лятото удължаване на сезона до 10 октомври. Тогава е бил планиран последния полет с израелски туристи, но заради усложнената ситуация там, това няма да стане.

Очаква се затваряне на 22 септември.

Свързани статии
Туристическият ни бранш: Много изоставаме от съседите, не сме активни! Милион и половина българи планират море по нашето Черноморие Северното Черноморие посреща първи туристи по Великден Над 9000 мотористи от цялата страна откриват новия мотосезон Ще бъде ли провален отново летният сезон? Бъдещето на летния сезон зависи от това колко хора ще се ваксинират Отново ще разчитаме на родни туристи и през 2021 Засилени проверки по хотели и магазини заради коронавируса Министерството на туризма без план за летния сезон, от бранша настояват за такъв В Несебър предвиждат отстъпки за хотелиерите в Слънчев бряг
Тагове
хотели слънчев бряг сезон
Коментари

Още от последните новини