Проверки в Бургас защо прокуратурата отказала да разследва агресия над медици

Проверки в Бургас защо прокуратурата отказала да разследва агресия над медици - E-Burgas.com

Агресия и нападение срещу лекари в Бургас. Прокуратурата обаче отказва да повдигне досъдебно производство по случая с буйстващия роднина на пациент, показа репортаж на bTV. Инцидентът стана през декември миналата година в отделението по съдова хирургия в УМБАЛ-Бургас. За него напомня счупена врата на санитарно помещение.

Мотивът на прокуратурата за отказаното досъдебно производство е, че страхът в медиците е неоснователен. Здравните работници разказаха, че по време на сутрешната визитация на 11 декември синът на един от пациентите проявил агресия. Притеснен за състоянието на баща си той нахлул в стаята и започнал да обижда персонала. Започнал да удря по вратата на сервизното помещение и така направил дупките.

„Мъжът беше много агресивен, отправи много вербални заплахи. Това поведение е безнаказано и толерирано от правораздавателните органи. Очаквахме да се вземат необходимите мерки с подадения от нас сигнал", каза проф. д-р Валентин Василев, началник на Клиниката по съдова хирургия в УМБАЛ-Бургас.

По думите му от прокуратурата са заявили, че персоналът не е бил достатъчно уплашен. „Какво означава това? Трябва някой да получи инфаркт, инсулт, нервна криза, да влезе в психиатрия, да умре, за да може да се задейства прокуратурата?", попита проф. Василев.

Според него подобни действия трябва да бъдат порицавани в публичното пространство чисто морално.

Решението на първа инстанция може да бъде обжалвано пред окръжната прокуратура, но медиците няма да го направят, тьй като нямат вяра в институциите.

От Окръжната прокуратура в Бургас съобщиха за bTV, че са разпоредили проверка защо случаят е прекратен, без да бъде образувано досъдебно производство.

Свързани статии
Лекари подадоха сигнал срещу МБАЛ-Поморие, държавата не откри нарушения В УМБАЛ Бургас спасиха дете, живяло с монета в хранопровода месец и половина (Снимки) Вместо цветя за бала - гости на абитуриенти помагат на Второ детско отделение в УМБАЛ Бургас Отделението по кардиология на УМБАЛ Бургас е с нов началник Червеният кръст и УМБАЛ Бургас отличиха кръводарители за пример УМБАЛ Бургас: Ако сте мъж над 65, пушач и с високо кръвно, трябва да знаете това Дефицит на медицински сестри в почти всяко отделение в УМБАЛ-Бургас В Очно отделение на УМБАЛ Бургас възстановиха зрението на млада жена с катаракта Кметът с поздрав към бургаските медици: Ще продължим да надграждаме сферата на здравеопазването УМБАЛ Бургас ще плаща по-ниски сметки за ток с фотоволтаичната система
Тагове
агресия медици умбал
Коментари

Още от последните новини