Проверки в Бургас защо прокуратурата отказала да разследва агресия над медици

Проверки в Бургас защо прокуратурата отказала да разследва агресия над медици - E-Burgas.com

Агресия и нападение срещу лекари в Бургас. Прокуратурата обаче отказва да повдигне досъдебно производство по случая с буйстващия роднина на пациент, показа репортаж на bTV. Инцидентът стана през декември миналата година в отделението по съдова хирургия в УМБАЛ-Бургас. За него напомня счупена врата на санитарно помещение.

Мотивът на прокуратурата за отказаното досъдебно производство е, че страхът в медиците е неоснователен. Здравните работници разказаха, че по време на сутрешната визитация на 11 декември синът на един от пациентите проявил агресия. Притеснен за състоянието на баща си той нахлул в стаята и започнал да обижда персонала. Започнал да удря по вратата на сервизното помещение и така направил дупките.

„Мъжът беше много агресивен, отправи много вербални заплахи. Това поведение е безнаказано и толерирано от правораздавателните органи. Очаквахме да се вземат необходимите мерки с подадения от нас сигнал", каза проф. д-р Валентин Василев, началник на Клиниката по съдова хирургия в УМБАЛ-Бургас.

По думите му от прокуратурата са заявили, че персоналът не е бил достатъчно уплашен. „Какво означава това? Трябва някой да получи инфаркт, инсулт, нервна криза, да влезе в психиатрия, да умре, за да може да се задейства прокуратурата?", попита проф. Василев.

Според него подобни действия трябва да бъдат порицавани в публичното пространство чисто морално.

Решението на първа инстанция може да бъде обжалвано пред окръжната прокуратура, но медиците няма да го направят, тьй като нямат вяра в институциите.

От Окръжната прокуратура в Бургас съобщиха за bTV, че са разпоредили проверка защо случаят е прекратен, без да бъде образувано досъдебно производство.

Свързани статии
Бургас вече разполага с телемедицина (Снимки) Безплатни прегледи на детския слух организира УМБАЛ Бургас Агресия в училище: Ученички се биха в присъствието на учител В УМБАЛ Бургас спасиха дете със заседнал в трахеята зъб Младоженци зарадваха с дарение Отделението по неонатология в УМБАЛ Бургас Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ изпрати третия випуск парамедици Учници от несебърско село дискутираха върху агресията с представители на МВР Бележит пулмолог ще преглежда безплатно в Поморие Ако имате баба или майка с артрит, бъдете нащрек, съветват ревматолозите от УМБАЛ Бургас УМБАЛ отново ще свети в зелено в деня на донорството
Тагове
агресия медици умбал
Коментари

Още от последните новини