Протести в Черноморец заради земи, жителите атакуват с дела

Протести в Черноморец заради земи, жителите атакуват с дела - E-Burgas.com

Напрежение в Черноморец заради обявени за продажба имоти. За част от тях местни жители твърдят, че имат нотариални актове. Става дума за бивши военни поделения на българската армия, намиращи се в местностите Акра, Таласакра и Червенка. Над 400 наследници се борят да възстановят земите, за които имат документи за собственост.

Хората от няколко населени места са се събрали на протест в града.  Ничка Василева е един от хората, които имат земи в бившите военни поделения и иска да си ги върне. Не е получавала пари за това. „Имотът ни е в местността „Червенка” и е на 2700 дка площ. Взеха ни я през 1958 година. Баща ми получи инсулт след това”, каза тя в сутрешния блок на Нова Тв.

Васил Жечев от Инициативния комитет допълни, че за въпросните имоти е подадена жалба в прокуратурата. „Придвижва се делото от Административния съд и военното министерство каза, че тези земи няма да бъдат продадени,  докато не се реши този казус на това ниво. От там отговарят още, че трябва да си възстановим имотите по съдебен път”, каза Жечев.

Коментари

Още от последните новини