Проф. Генчо Начев: Петата вълна си отива

Проф. Генчо Начев: Петата вълна си отива  - E-Burgas.com

„Мисля, че петата вълна на COVID-19 си отива. В „Св. Екатерина” има 7 свободни легла. До преди седмица нямахме нито едно”. Това заяви в студиото на NOVA проф. Генчо Начев, директор на болница „Св. Екатерина”.

По думите му коронавирусът засяга сериозно сърцето. 

„Не трябва да забравяме, че и при грипа се случват подобни последици. COVID засяга проводната система на сърцето. При пост-COVID синдрома често има ритъмни нарушения, миокардити и клапни засягания. В по-далечен етап може да се очаква засягане на коронарните артерии. Затова е задължително да се пият антикоагуланти”, обясни специалистът. И допълни, че е добре да се направи контролен  преглед на сърцето месец след преболедуването.

Свързани статии
Новият омикрон вече е у нас Ангел Кунчев: Трябва да вземем мерки сега, за да не пълним пак болниците Вече е открит новият вариант на ковид Над 8000 са новозаразените у нас Проф. Ива Христова: Вижда се краят на петата вълна Омикрон вече доминира у нас Омиркон вече преобладава у нас Заразените с Омикрон вече са повече от тези с Делта Проф. Аргирова: Делта и Омикрон циркулират едновременно у нас Вирусолог с тежки прогнози: Тепърва ще плащаме цената на ковид
Тагове
омикрон вълна
Коментари