Продължават акциите срещу търговията с гласове в страната

Продължават акциите срещу търговията с гласове в страната - E-Burgas.com

Органите на реда проверяват има ли нарушения

Часове ни делят от развръзката на политическия пъзел, който така и не успяваме да подредим през последните месеци. Днес е ден за размисъл и всякаква агитация е забранена. В страната и чужбина подготовката за вота тече с пълна сила, а полицейските акции срещу търговията с гласове у нас продължават.

Вчера спецчасти окупираха десетки населени места в страната в опит да открият предизборните нарушения, показа репортаж на NOVA. В благоевградско село имаше два ареста и изземване на списъци с хора, за които се предполага, че контролират вота. Имаше акции и в Сливенско – там в краен квартал полицаи влязоха в хранителни магазини. В Бургаско също имаше засилено присъствие на жандармерия - отново в магазините имаше полиция и разследващи. Счита се, че хора предлагат на пазаруващи на версия да им опрощават средствата като им предлагат да гласуват за даден кандидат. В Буковлък също имаше арести, а в Комарево бяха задържани синът на кмета и самият кмет.

В Сливенско също имаше акции през вчерашния ден. Там бяха задържани трима души.

Тази сутрин спецчасти блокираха централната част на село Градец. Задържана е жена в региона. Тя е направила самопризнания, че е продавала гласове за определена политическа партия за определена политичека партия, като цената е била 100 лв. Разпитите по случая продължават.

Свързани статии
Ченгета нахлуха в Кумлука, задържани са няколко лица Акция в столицата срещу компания за криптовалута Започна акция "Бяло" срещу наркодилърите в цялата страна Стотици актове при поредната акция за пияни и дрогирани на пътя Създават спецзвено за престъпления срещу животните и природата Търсят гледач на животни за приюта в Поморие Поредна мащабна акция срещу нарушителите на пътя Шеф в ЦИК: Разочарованието от политиците са причина за ниския вот Мъж получи условна присъда за търговия с вот 24 задържани при масирани полицейски акции в цялата страна
Тагове
купуване гласове акция вот
Коментари

Още от последните новини