Президентът: Слуховете за военни бази у нас са спекулации

Президентът: Слуховете за военни бази у нас са спекулации - E-Burgas.com
Източник Frognews.bg

”Решаването на кризата в Украйна няма да стане с употреба или заплахи за употреба на сила, а с диалог и дипломатически средства. Последваща ескалация на напрежението ще дестабилизира не само нашия регион, но и цяла Европа. Никой не е искал нищо от България, така че всякакви спекулации са излишни”. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев след Богоявленския водосвет в София.

По думите му  пред журналисти към момента никой не е поставял въпроса за разполагане на военни бази в България заради кризата между Русия и Украйна.

Тази позиция потвърди и министърът на отбраната Стефан Янев, който изтъкна, че няма разминаване между него и президента Румен Радев.

Той обясни, че България участва във взимането на решенията и ако има взето решение, то ще бъде обсъдено и у нас.

"България е най-големият поддръжник на европейската интеграция на страните от Западните Балкани и специално на братската Република Северна Македония. Но това зависи от изпълнението на копенхагенските критерии за членство от всяка страна-кандидат. България продължава да бъде открита за диалог. Приветствам намеренията на българското правителство да бъде активизиран диалога по всички важни теми от взаимен интерес", заяви държавният глава във връзка с членството на РСМ в ЕС.

Свързани статии
Радев в Бургас: Изгубихме двама доблестни полицаи Румен Радев и Илияна Йотова официално встъпват във втория си мандат Балотаж: Герджиков ще опита да стопи огромната преднина на Радев Проф. Герджиков: Бих подкрепил Петков за премиер, аз го запознах с Радев Лозан Панов заподозря предателство от страна на "Демократична България" Лозан Панов: ДПС играе на изборите с двама, трима играчи Мустафа Карадайъ ще е кандидат за президент от ДПС "Демократична България" твърдо застава зад Лозан Панов за президент Проф. Герджиков: Не съм партиен кандидат, очаквам подкрепата на всички граждани Проф. Герджиков: Имам качества за обединител на нацията
Тагове
военни бази президент
Коментари

Още от последните новини