Проф. Герджиков: Имам качества за обединител на нацията

Проф. Герджиков: Имам качества за обединител на нацията - E-Burgas.com

Приех да бъда издигнат за кандидат за президент на България от инициативен комитет, защото смятам, че в този тежък момент на разделение и противопоставяне имам необходимите качества, за да олицетворявам единството на нацията в съответствие с Конституцията на Република България. Аз не съм политик, не мисля и не говоря като политик, но смятам, че всеки от нас е длъжен в даден момент да се отплати на България за всичко, което е получил от Родината и сънародниците си. Това заяви ректорът на Софийския университет "Св. Климент Охридски" проф. Анастас Герджиков пред БТА.

"Очаквам подкрепа от всички партии и всички български граждани", допълва той.

Проф. Герджиков е втори мандат ректор на най-старото висше учебно заведение у нас. За първи път е избран да ръководи Софийския университет "Св. Климент Охридски" на 17 ноември 2015 г. На заседание на Общото събрание през ноември 2019 г. беше преизбран като ректор.


 

Свързани статии
Радев в Бургас: Изгубихме двама доблестни полицаи Румен Радев и Илияна Йотова официално встъпват във втория си мандат Президентът: Слуховете за военни бази у нас са спекулации Балотаж: Герджиков ще опита да стопи огромната преднина на Радев Проф. Герджиков: Бих подкрепил Петков за премиер, аз го запознах с Радев Лозан Панов заподозря предателство от страна на "Демократична България" Лозан Панов: ДПС играе на изборите с двама, трима играчи Мустафа Карадайъ ще е кандидат за президент от ДПС "Демократична България" твърдо застава зад Лозан Панов за президент Проф. Герджиков: Не съм партиен кандидат, очаквам подкрепата на всички граждани
Тагове
герджиков президент
Коментари

Още от последните новини