Правителството подава оставка в края на септември?

Правителството подава оставка в края на септември?  - E-Burgas.com

„Има и междинен вариант - например оставка на кабинета в края на месец септември. Така НС ще приеме всички важни закони, за да влезем подготвени есента”. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев в предаването „Здравей, България” по NOVA .

„За нас няма лесен избор. Ако подадем оставка, ще разочароваме всички хора, които са ни подкрепяли от години. От друга страна има напрежение и на всеки, на който му е мило, иска това напрежение да го няма”, коментира вицепремиерът. По думите му и 10 човека да са на площада, щом гневът им е толкова голям, не може да бъде пренебрегван.

„Вчера премиерът каза, че за него подаването на оставка никога не е проблем. Исторически това се е случвало вече два пъти. За истинския държавник властта не е цел сама по себе си, тя е, за да се свърши нещо. Имаме среща на коалиционния съвет и новината ще излезе през следващите дни, посочи той.

„Ние сме демократично избрани, няма никаква конституционна причина да приключваме мандата си по-рано. Но все пак обществото е разделено. Всеки трябва да е готов за ход назад. Но партньорите ни са на друго мнение”, обясни Дончев. 

„Има вариант – министър председателят подава оставка, завърта се ролетката и ако в рамките на този кабинет се сглоби друга конструкция, ще има кабинет, ако – не, няма да имаме”, поясни още Дончев.

Дончев отново каза, че ГЕРБ не се страхува от служебен кабинет и припомни, че партията му е победила опонентите си 3 пъти на избори, организирани от служебен кабинет.

На въпрос дали би поел правителството, ако Бойко Борисов отстъпи поста, Дончев посочи, че това не е честно. „Не мисля, че поне от нашата квота има някой, който следва да се нагърби с функциите на министър-председател. Това не е честно. Несериозен е вариантът на министър-председател в отпуск няколко месеца. Ако на коалиционния съвет в рамките на дискусиите се измисли друг вариант, ще го научите веднага“, заяви Дончев.

Дончев отрече да има две различни крила в ГЕРБ. Той каза още, че е нормално да има различни хора с по-различни виждания и убеждения, но все пак ги събират общите цели.

„Всяка форма на насилие е осъдителна. Нима някой от нас има интерес наше партийно събитие да се свързва с насилие? Дано МВР бързо да открие кои са тези момчета. За мен това са провокации”. Това коментира вицепремиерът Томислав Дончев след напрежението около мястото, където се проведе Националната конференция на ГЕРБ в сряда.
 
„Не сме наемали охрана за самото мероприятие. Охрана има на София Тех Парк. Но доколкото знам те не са от тази охрана”, коментира Дончев.

Свързани статии
Бойко Борисов: ГЕРБ ще предложи експертно правителство Бойко Борисов: Народът избра 67%а проатлантически партии, предлагаме преговори с всички Бойко в Бургас: Ако бяхме ние Северният обход щеше да е готов преди осем месеца (Видео) Исканата оставка на зам.-шефа на граничните е факт Борисов: Вече нямаме никакви амбиции да се вкарваме в каквото и да е управление Борисов сърдит: На този обран бостан няма да се връщам Поискаха оставката на министъра на културата ГЕРБ поиска оставката на правителството Борисов: Разкараха ме като панаирджийска мечка, треперих да не ми подхвърлят нещо Рашков: ГЕРБ имат информатори в МВР, материалите в прокуратурата за тях потъват
Тагове
ГЕРБ оставка Томислав Дончев
Коментари

Още от последните новини