Поморие ще отбележи 3 март с официална програма

Поморие ще отбележи 3 март с официална програма  - E-Burgas.com

143-ата годишнина от Освобождението на страната от османско владичество ще бъде отбелязана в Поморие на 3 март, от 11.00 часа, пред паметните плочи на участниците в Освободителната война, в центъра на града, с издигане на националния флаг на Република България.

Свещениците от храм „Свето Рождество Богородично“ ще отслужат благодарствен молебен, а в памет на всички герои, загинали в Руско-турската  освободителна война, ще бъдат поднесени венци и цветя.

В празничната програма ще участват ученици от ОУ “Христо Ботев” гр. Поморие, ДГ “Детелина” гр. Поморие и Клуб за народни танци “Раковина” – гр. Поморие.

В навечерието на празника, на 2 март 2021 г., ще бъдат наградени участниците в надпреварата на СУ „Иван Вазов” гр. Поморие за най-красива снимка – “Да погледнем на България с очите на Вазов”. През празничния ден отличените снимки от фотоконкурса ще бъдат подредени във външна изложба.

Свързани статии
Поморие ще реставрира храм със собствени средства За първи път плувен маратон в Поморие Чудотворната икона с мощите на св. Ефрем Нови идва в Поморие Равда ще отблежи празника си в дена на Света Параскева с богата програма Чудотворна икона идва в Поморие Село Баня отпразнува Илинден Румен Радев идва на празника на Созопол И Поморие започна битката с комарите "Малката Москва” в Поморие пустее, руснаците се чудят дали да продават имотите си 35 клуба от цялата страна идват да вият хора в Поморие
Тагове
поморие празник
Коментари

Още от последните новини