Поморие ще отбележи 3 март с официална програма

Поморие ще отбележи 3 март с официална програма  - E-Burgas.com

143-ата годишнина от Освобождението на страната от османско владичество ще бъде отбелязана в Поморие на 3 март, от 11.00 часа, пред паметните плочи на участниците в Освободителната война, в центъра на града, с издигане на националния флаг на Република България.

Свещениците от храм „Свето Рождество Богородично“ ще отслужат благодарствен молебен, а в памет на всички герои, загинали в Руско-турската  освободителна война, ще бъдат поднесени венци и цветя.

В празничната програма ще участват ученици от ОУ “Христо Ботев” гр. Поморие, ДГ “Детелина” гр. Поморие и Клуб за народни танци “Раковина” – гр. Поморие.

В навечерието на празника, на 2 март 2021 г., ще бъдат наградени участниците в надпреварата на СУ „Иван Вазов” гр. Поморие за най-красива снимка – “Да погледнем на България с очите на Вазов”. През празничния ден отличените снимки от фотоконкурса ще бъдат подредени във външна изложба.

Свързани статии
Созопол отбелязва Освобождението си от османско владичество Бургас отбеляза 145 години от своето Освобождение (Снимки) Бургаският кмет Димитър Николов: 6 февруари винаги ще ни напомня да следваме вярната посока Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Ето как Бургас ще отбележи 145 години от освобождението си Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Около 360 000 българи празнуват имен ден
Тагове
поморие празник
Коментари

Още от последните новини