Поморие ще отбележи 3 март с официална програма

Поморие ще отбележи 3 март с официална програма  - E-Burgas.com

143-ата годишнина от Освобождението на страната от османско владичество ще бъде отбелязана в Поморие на 3 март, от 11.00 часа, пред паметните плочи на участниците в Освободителната война, в центъра на града, с издигане на националния флаг на Република България.

Свещениците от храм „Свето Рождество Богородично“ ще отслужат благодарствен молебен, а в памет на всички герои, загинали в Руско-турската  освободителна война, ще бъдат поднесени венци и цветя.

В празничната програма ще участват ученици от ОУ “Христо Ботев” гр. Поморие, ДГ “Детелина” гр. Поморие и Клуб за народни танци “Раковина” – гр. Поморие.

В навечерието на празника, на 2 март 2021 г., ще бъдат наградени участниците в надпреварата на СУ „Иван Вазов” гр. Поморие за най-красива снимка – “Да погледнем на България с очите на Вазов”. През празничния ден отличените снимки от фотоконкурса ще бъдат подредени във външна изложба.

Свързани статии
Най-старият храм по Южното Черноморие тъне в разруха Честит Тодоровден! 24 деца и младежи от социални домове в Поморие са готови за самостоятелен живот Поморие днес без вода до 18:00 часа Опазват Поморийското езето с над 1,1 млн. лева, камери ще следят реда около него Поморие ще чисти боклуците от морето с водни дронове В ход е доизграждането на новото пристанище в Поморие, баржа чисти дъното край кея (Снимки) Доброволец в ковид отделение: В Поморие има наплив от пациенти Одобриха проект за нова детска градина в Поморие Община Созопол обяви каква ще е официалната програма утре
Тагове
поморие празник
Коментари

Още от последните новини