Полицаите в страната са в стачна готовност

Полицаите в страната са в стачна готовност  - E-Burgas.com
cross.bg

Полицаите в страната са в стачна готовност. Те настояват заплатите им да бъдат увеличени от януари и не разбират защо не са включени в списъка с ведомства, чиито възнаграждения са увеличени заради коронакризата.

МВР беше изключена от борбата с пандемията. Колегите доста се поразсърдиха и настояха да се предприемат някакви мерки. Въпросът не е само до пари, нещата стават принципни. След медиците хората от МВР са тези, които се сблъскват с вируса, посочи в ефира на NOVA Илия Хрисимов - член на Синдикалната федерация на служителите в МВР. Той коментира, че исканията им не идват заради повишената работа на органите на реда около протестите. Ние опитахме да повдигнем въпроса през септември пред министерството. Нямаше никакъв отговор. Преди две седмици направихме опит да стартираме официално преговори за увеличение, добави синдикалистът.

Хрисимов обясни, че от системата желаят да бъдат признати наред с колегите им, които са получили повишение заради борбата си с коронавируса. Така да се получи ръст на възнагражденията с 30%. Оценката на работа на служителите в МВР по време на пандемията беше положителна, допълни Хрисимов. Той внесе яснота колко ориентировъчно са заплатите на служителите в системата на МВР. Един новоназначен полицай започва на около 900 лева. За да може да се намират кадри тя би следвало да бъде около 1 200 лева, уточни представителят на полицаите.

Илия Хрисимов заяви, че все още властта не е потърсила синдиката след като оттам официално заявиха намерението си за протест. Той бе категоричен, че полицаите не могат да застанат заедно с протеста пред Министерския съвет. Още не сме решили къде ще бъде. Градинката при МВР е едно добро място, заключи Хрисимов.

Свързани статии
Хванаха полицай с 1,6 промила алкохол в кръвта по време на дежурство Бургаски полицаи дариха 1 480 лв. на семейството на загинал свой колега от Пазарджик Служители на АПИ излизат на протест Служителите на МВнР започват стачка Протестират срещу хартиената бюлетина в Бургас Украински бежанци протестират срещу преместването в държавни бази Служители на затвори излязоха на протест Полицаи в Бургаско с положителни проби за наркотици и алкохол, били от лекарства Служители на РЗИ-Бургас излизат на протест заради ниски заплати Таксиджии от цяла България на протест заради прострелян колега
Тагове
полицаи протест стачка
Коментари

Още от последните новини