Полицаите в страната са в стачна готовност

Полицаите в страната са в стачна готовност  - E-Burgas.com
cross.bg

Полицаите в страната са в стачна готовност. Те настояват заплатите им да бъдат увеличени от януари и не разбират защо не са включени в списъка с ведомства, чиито възнаграждения са увеличени заради коронакризата.

МВР беше изключена от борбата с пандемията. Колегите доста се поразсърдиха и настояха да се предприемат някакви мерки. Въпросът не е само до пари, нещата стават принципни. След медиците хората от МВР са тези, които се сблъскват с вируса, посочи в ефира на NOVA Илия Хрисимов - член на Синдикалната федерация на служителите в МВР. Той коментира, че исканията им не идват заради повишената работа на органите на реда около протестите. Ние опитахме да повдигнем въпроса през септември пред министерството. Нямаше никакъв отговор. Преди две седмици направихме опит да стартираме официално преговори за увеличение, добави синдикалистът.

Хрисимов обясни, че от системата желаят да бъдат признати наред с колегите им, които са получили повишение заради борбата си с коронавируса. Така да се получи ръст на възнагражденията с 30%. Оценката на работа на служителите в МВР по време на пандемията беше положителна, допълни Хрисимов. Той внесе яснота колко ориентировъчно са заплатите на служителите в системата на МВР. Един новоназначен полицай започва на около 900 лева. За да може да се намират кадри тя би следвало да бъде около 1 200 лева, уточни представителят на полицаите.

Илия Хрисимов заяви, че все още властта не е потърсила синдиката след като оттам официално заявиха намерението си за протест. Той бе категоричен, че полицаите не могат да застанат заедно с протеста пред Министерския съвет. Още не сме решили къде ще бъде. Градинката при МВР е едно добро място, заключи Хрисимов.

Свързани статии
Пенсионерка опита да подкупи полицаи с 50 лв. И НЗОК излиза на протест Родни производители също обявиха протестна готовност Полицаи от пет държави идват на благотворителен турнир на МВР Надзиратели и съдебни охранители излизат на предупредителен протест Заведения на протест в Приморско, мантинела пречи на достъпа до плажа Общински кмет поведе протест заради поражения от градушка, земеделци блокираха главен път Превозвачите готови за нови разговори, но и за нови протести Рашков обеща да вдигне полицейските заплати Пътните строители отложиха протестите
Тагове
полицаи протест стачка
Коментари

Още от последните новини