Пожарът между Лесичово и Калугерово отново се разгаря

Пожарът между Лесичово и Калугерово отново се разгаря - E-Burgas.com

Частичното бедствено положение в община Лесичово все още не е отменено. През цялата изминала нощ огнеборци и доброволци са потушавали нови огнища на пожара, който се гори в периметъра на населеното място и е обхванал близо 1000 декара иглолистни гори, съобщи NOVA.

"Активизираха се две от локализираните огнища. Към момента имаме действащи пламъци на три места", посочи комисар Ангел Ангелов от пожарната служба в Пазарджик. По думите му ситуацията се усложнява заради пресечения терен на местността, както и от високите температури и вятъра в района. 

Към момента няма опасност пламъците да достигнат до двете населени места - Калугерово и Лесичово, тъй като са направени просеки, които да ги възпрепятстват. Очаква се и включване на хеликоптер за гасене на пожари от авиобазата в Крумово. 

Свързани статии
Бедствено положение в Хасковско, огнеборците не могат да овладеят пожара в Елшица Огнена стихия край Панагюрище, очакват се и доброволци Пожарни от Несебър и Поморие се бореха с пламъци, застрашаващи сгради на ЮНЕСКО Четири пожарни продължават гасенето на склада в "Меден рудник" Кола се запали в движение на АМ "Тракия" РИОСВ уверили кмета, че показателите на въздуха след пожара били в норма Огромна опасност от пожари заради жегата Автомобил се запали в движение до "Арена Бургас" Автобус с украинци се запали край Варна Голям пожар в депо за стари автомобили в Ямбол
Тагове
пожар
Коментари

Още от последните новини