Пожарът между Лесичово и Калугерово отново се разгаря

Пожарът между Лесичово и Калугерово отново се разгаря - E-Burgas.com

Частичното бедствено положение в община Лесичово все още не е отменено. През цялата изминала нощ огнеборци и доброволци са потушавали нови огнища на пожара, който се гори в периметъра на населеното място и е обхванал близо 1000 декара иглолистни гори, съобщи NOVA.

"Активизираха се две от локализираните огнища. Към момента имаме действащи пламъци на три места", посочи комисар Ангел Ангелов от пожарната служба в Пазарджик. По думите му ситуацията се усложнява заради пресечения терен на местността, както и от високите температури и вятъра в района. 

Към момента няма опасност пламъците да достигнат до двете населени места - Калугерово и Лесичово, тъй като са направени просеки, които да ги възпрепятстват. Очаква се и включване на хеликоптер за гасене на пожари от авиобазата в Крумово. 

Свързани статии
Клошар пострадал от пожара в плажната дискотека ''Планет'', откаран е във Варна Пожар в Айтос едва не остави 57-годишна жена на улицата Пенсионери пострадаха при пожар в Банево Пожар взе три жертви в София Стари и смачкани автомобили предизвикали пожара в пристанището, гасенето продължава Пожарът в Родопите погълнал над 10 хил. декара гори Три огнища горят в боровата гора над ВЕЦ "Карлово" Мъж реши да почисти съседския двор и запали къщата Жена загина в голям пожар в София, бебе е сред пострадалите Пожар отне живота на майка и син
Тагове
пожар
Коментари

Още от последните новини