Подменят уличното осветление в Поморийско

Подменят уличното осветление в Поморийско - E-Burgas.com

Кметът Иван Алексиев и заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков подписаха договор за 100 % безвъзмездно финансиране за обновяване на уличното осветление в Поморие, Ахелой, Каблешково и Каменар.

Проектът предвижда подмяна на общо 1965 бр. осветителни тела на територията на четирите населени места в общината с енергийно ефективни LED лампи и въвеждане на система за мониторинг на енергопотреблението и управление на осветителните системи чрез централна софтуерна платформа.

Реализирането на проекта ще допринесе за разрешаването на проблеми, свързани с ръста на енергийното потребление за уличното осветление, като един от големите консуматори на енергия в община Поморие. Общата цел е да се намали енергийното потребление, посредством прилагането на енергийно ефективни мерки, при гарантирано покриване на европейските и национални норми за осветеност на уличната мрежа.

Предвидените инвестиции се очаква да се възвърнат само от реализирани енергийни спестявания за по-малко от пет години. Годишните намаления на емисиите на CO2 ще бъдат 920,59 т, годишните енергийни спестявания – 780,16 MWh/г., а годишните парични спестявания – 133 514 лв. За 19323 жители на четирите населени места ще се създадат по-добри условия за живот.

Проектът ще се изпълнява в партньорство с норвежка организация – MP Energi AS, която ще подкрепи Община Поморие с експертиза и добри практики.

Срокът за изпълнение е 18 месеца.

Свързани статии
Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива Pavell & Venci Venc идват за паленето на коледните светлини в Поморие Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети от летище Бургас
Тагове
поморие улично осветление
Коментари

Още от последните новини