Почина заразеният турист от "Кайт къпминг Градина"

Почина заразеният турист от
Снимка btvnovinite.bg

Тази сутрин е починал 41-годишният турист с коронавирус от "Кайт къмпинг Градина", който беше приет с коронавирус в Инфекциозното отделение на УМБАЛ- Бургас. Това потвърди за bTV шефът на РЗИ- Бургас д-р Георги Паздеров.

Мъжът е нямал придружаващи заболявания и редовно е тренирал.

Той е  пристигнал на морето от София на 3 юни. Още преди това не се е чувствал добре и решава да отиде да се лекува на чист въздух. Оказа се, че е с COV1D-19.
След като му става лошо, негов съсед по каравана му помага. Мъжът бе настанен в инфекциозното отделение на бургаската болница в реанимацията и интубиран. Къмпингът пък беше основно дезинфекциран.

Общо 12 души са заявили, че са били контактни на заразения. Всички те са тествани, а резултатите са отрицателни.

Свързани статии
292 новозаразени за последните 24 часа Ключов туроператор отмени всички чартъри до България Професор прогнозира 10 000 заразени с COVID-19 наесен Един новозаразен с коронавирус в Бургас, 182 в цялата страна България все още разчита да посрещне туристи от Русия, Украйна и Израел Руските туроператори отменят почивките за юли Седем служители в заведение в Царево са сред заразените с C-19, пет са общините с нови случаи 15 души са новозаразени с коронавирус в региона, 105 в страната Първите организирани туристи кацнаха в Бургас (Снимки) Несебър очаква днес първите организирани туристи, кметът оптимист
Тагове
коронавирус турист градина
Коментари

Още от последните новини