Парите на туристите с провалени почивки ще бъдат върнати най-рано през есента

Парите на туристите с провалени почивки ще бъдат върнати най-рано през есента - E-Burgas.com

От есента най-рано ще започне връщането на парите на туристите, чиито пътувания са се провалили зарази обявената пандемия от коронавирус. Това предвиждат последните поправки в българското законодателство, напомни Игнат Арсенов от Комисията за защита на потребителите.

В Сутрешния блок на БНТ той каза, че за предпочитане е да изберем други опции за възстановяване на средствата - да получим ваучер за бъдещо пътуване или за друга дестинация.

Арсенов напомни, че въпреки наложените допълнителни здравни ограничения, хотелите у нас трябва да отговарят на категоризацията си и Комисията за защита на потребителите ще следи много внимателно за това.

Ще бъдат наблюдавани под лупа и промоциите, които се предлагат. От ведомството съветват хората, които все пак ще изпълнят своята лятна почивка да имат здравни застраховки или европейска здравна карта, ако пътуват в страни от Европейския съюз, за да бъде гарантирано, че ще получат медицинска помощ ако се наложи.

Игнат Арсенов, Комисия за защита на потребителите: Ако всъщност договорът се изпълнява, има съответния полет, пътуване, хотелът работи, приема туристи, но ние не желаем да пътуваме само защото ни е страх или просто така сме решили, тук туристът трябва да договори с турооператора всъщност какво се случва след това, тъй като отменяйки почивката на практика, той ще загуби част от парите, защото е сключил вече договор и най-вероятно има неустойки и затова е добре да се прочете и договора.

Свързани статии
Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Хотелиери по морето, приютили украинци, зоват за финансова помощ Хотелиери готови да настаняват украинци при равни условия с държавните бази Два дни до края на програмата за бежанци, хотелиери са под напрежение Призоваха хотелиерите за спокойствие във връзка с бежанците от Украйна Българите спасили сезона по Южното Черноморие, летището със 70% ръст на полетите Туристически информационен център – Поморие получи отличие за принос в развитието на туризма Илин Димитров: Не мисля, че е скъпо по нашето море, въпрос на избор е Бавят плащанията на хотелиерите заради липсващи и грешни данни Ръстът с 50% в туризма не донесъл печалби
Тагове
Летен сезон 2020 туризъм хотели плажове
Коментари

Още от последните новини