Oтпускат 28 млн. лв. за обезщетения в сферата на образованието

Oтпускат 28 млн. лв. за обезщетения в сферата на образованието   - E-Burgas.com

Министерският съвет одобри отпускането на 28 038 780 лв. за финансово осигуряване на дейности по Национална програма „Оптимизиране на вътрешната структура на персонала“ за 2020 година. Решението е от заседанието на МС днес, съобщава сайтът Actualno.com.

Средствата са за изплащане на обезщетения за месеците юли-август 2020 г. поради промяна в структурата и състава на образователни институции, и прекратяване на трудови правоотношения на друго основание. 

Средствата ще бъдат осигурени за сметка на предвидените разходи по централния бюджет за национални програми за развитие на образованието за 2020 година.

 

Свързани статии
Ето какви са спешните нужди за пострадалите граждани на Турция Отворен е втори пункт за дарения за пострадалите в Турция и Сирия 4 146 училища и детски градини чакат учебната година у нас Бавят плащанията на хотелиерите заради липсващи и грешни данни Експерти от четири министерства се събраха на среща в Бургас Нови 735 млн. лв. потичат за бизнеса Близо 1000 фирми ще получат безвъзмездно 260 млн. лв. Денков: Учебната година ще започне на 15 септември България е сред страните, които искат помощ от ЕС заради бежанците Областният кризисен център набира дарения за най-малките украински бежанци
Тагове
помощи образование
Коментари

Още от последните новини