Oтпускат 28 млн. лв. за обезщетения в сферата на образованието

Oтпускат 28 млн. лв. за обезщетения в сферата на образованието   - E-Burgas.com

Министерският съвет одобри отпускането на 28 038 780 лв. за финансово осигуряване на дейности по Национална програма „Оптимизиране на вътрешната структура на персонала“ за 2020 година. Решението е от заседанието на МС днес, съобщава сайтът Actualno.com.

Средствата са за изплащане на обезщетения за месеците юли-август 2020 г. поради промяна в структурата и състава на образователни институции, и прекратяване на трудови правоотношения на друго основание. 

Средствата ще бъдат осигурени за сметка на предвидените разходи по централния бюджет за национални програми за развитие на образованието за 2020 година.

 

Свързани статии
Родители могат да кандидатстват за отпускане на месечна целева помощ Атанаска Николова: България ще има достъп до 6,2 млрд евро безвъзмездна финансова помощ Инжектират 400 млн. лева в българския бизнес по време на пандемията Отпускат помощи на бизнеса и затруднени родители 2 хил. деца пътуват до детска градина в друг град, 38 хил. - до училище далече от дома Бургас и Братислава с общи инициативи в образованието и туризма Английската откри годината в новата сграда (Снимки) Започна изплащането на еднократните 50 лева към пенсионерите Разширяват базата на компютърното училище в Бургас (Снимки) Край на сагата с Немската и Английската: Други училища ще поемат от учениците
Тагове
помощи образование
Коментари

Още от последните новини