Отново проблеми по пътищата заради снега, тирове закъсаха

Отново проблеми по пътищата заради снега, тирове закъсаха - E-Burgas.com

Тирове закъсаха по пътя Варвара - Велинград. От пресцентъра на МВР - Пазарджик съобщиха за БНТ, че в късния следобед се е обърнал в канавката камион с дърва, движещ се по пътя Ракитово-Цигов чарк. За щастие, няма данни за пострадали хора.

Временно е ограничено движението на тежкотоварни автомобили с тегло над 12 тона с ремаркета и полуремаркета по пътя Варвара – Велинград и Батак – Доспат поради обилен снеговалеж.

Въвежда се задължително движение с вериги на тежкотоварни автомобили по пътя Кюстендил – Перник. Временно е ограничено и движението през ГКПП „Гюешево" в двете посоки за камиони над 12 тона заради снегопочистване на територията на Северна Македония.

От полицията умоляват водачите да шофират на територията на цялата област с повишено внимание, с по-ниска от разрешената скорост, с технически изправни автомобили.

Проходът Предел е проходим при зимни условия за леки автомобили. Остава затворен за тежкотоварните камиони над 12 тона. Същото ограничение важи и за пътя Папазчаир - Попови ливади, съобщиха от областно пътно управление.

Няма сигнали за произшествия и закъсали автомобили. Пътищата в цялата област се почистват и опесъчават. Заради мокрия сняг е падало дърво при разклона за село Костун по пътя от Банско в посока Гоце Делчев. Затова е добре шофьорите да се движат с повишено внимание в участъка. От пътното управление казаха, че веднага ще предприемат действия по премахване на падналото дърво.

Свързани статии
Много сняг и силен вятър на Шипченския проход Леден ад на входа на село Баня Ограничения по пътищата в страната заради снега Снегът затруднява движението по проходите, жълт код за дъжд в 11 области Истинска зима ни очаква от днес Снегът остава само в планините, но снежната покривка бързо ще се топи НИМХ: Очакваме сняг преди да настъпи астрономическата зима Студът остава и през следващите дни, слаб сняг по Южното Черноморие 439 снегорина почистват републиканските пътища И днес сняг, дъжд и студ
Тагове
сняг пъища
Коментари

Още от последните новини