Отново отварят центровете за разделно събиране на отпадъци

Отново отварят центровете за разделно събиране на отпадъци - E-Burgas.com

Общинско предприятие "ЧИСТОТА ЕКО" възобновява дейността на Мобилните центрове за разделно събиране на отпадъци от 13.04.2020 г., понеделник. Работното им време в дните от 13-ти до 16-ти април ще е от 9.30 до 18.00 часа. Същото ще е и след 21-ви април, когато влиза в сила нормалният им график - от вторник до събота. Служителите, които работят в Мобилните центрове, ще спазват всички изисквания за безопасност и дезинфекция по време на извънредното положение. Правете го и вие!

За поредна година всеки бургазлия, заплатил пълния размер на дължимите местни данъци, може след 1 май да получи безплатно 5 литра пакетиран висококачествен компост, произведен от ОП "Чистота ЕКО". Бонуса потърсете във всеки от Мобилните центрове за разделно събиране на отпадъци. Тук можете да видите къде са разположени те:

http://chistotaeco.com/mestopolovenie-na-mobilni-centrove-za-razdelno-sybirane

Когато отидете до Мобилния център за бонуса, трябва да носите със себе си платежен документ за своя имот. Ако имате няколко имота, за всеки от тях ви се полагат по 5 литра компост, който е най-добрият наторител за градински и стайни растения, без грам химия в състава си. 

Срокът за плащане на местни данъци в Бургас с 5 % отстъпка бе удължен до 30 юни.

Напролет бургазлии традиционно подхващат домашни ремонти и разчистване. Но не изхвърляйте строителните отпадъци безразборно край контейнерите! Подайте заявка, за да бъдат извозени безплатно. Как става това - прочетете тук: https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/42030.

Свързани статии
Нова инсталация за биоразградими отпадъци в Бургас Жители на с.Дюлево тънат в боклук и мизерия В Созопол издирват кои създава нерегламентирани сметища В Поморие разработиха нов проект за боклука - плащаш колкото изхвърляш Близо 300 тона боклук събрани в област Бургас за "Да изчистим България заедно" Обществено обсъждане за управление на отпадъците организират в Бургас Бургазлии върнаха 161 тона отпадъци за рециклиране в мобилните центрове на общината Роботи ловят плаващи отпадъци в три бургаски пристанища Поставят контейнери за строителни отпадъци на няколко места в Созопол Поморие създава собствено предприятие за сметопочистване
Тагове
боклуци отпадъци разделно събиране
Коментари

Още от последните новини