Отново ден за размисъл

Отново ден за размисъл - E-Burgas.com

В събота е ден за размисъл преди втори тури на президентските избори. В този ден е забранена политическата агитацията и оповестяването на социологически данни за нагласите на избирателите. Забраната продължава от полунощ на 20 ноември до 20 ч. в изборния ден в неделя.

На първи тур участваха 23 кандидатпрезидентски двойки, но до втори тур стигнаха Румен Радев-Илияна Йотова и Анастас Герджиков-Невяна Митова. 

Общо в страната има 7 466 изборни места и разкрити 11 874 секции, пише „Фокус“. 11 936 броя са общо машините, които ще се използват в страната и в чужбина за тези избори.

9399 са секциите, в които ще се гласува с машини в страната. Допълнително са осигурени втори машини в 2121 секции. Гласуването ще се осъществява на една машина и с една смарт карта и за двата избора. 

Българските граждани в чужбина могат да упражнят правото си на глас в 751 секции в 68 държави.

Първи отварят секциите в Нова Зеландия. Вотът зад граница ще приключи в 6 ч. българско време в понеделник, 15 ноември 2021 г., когато затворят секциите в американските щати Калифорния, Аризона и Невада.

Свързани статии
При 42.85% обработени протоколи: ПП - 25.97%, ГЕРБ - 21.42%, Николай Хаджигенов хареса Кирил Петков за премиер Бургас на път да проспи изборния ден, гласовете за президент повече от тези за НС Борисов гласувал за промяна на промяната Малко Търново, Приморско и Царево най-активни на вота в Бургаско 550 образувани преписки за изборни нарушения Ден за рзмисъл е, в сила са някои ограничения МВР извършва спешна проверка на новопоявилите се машини Лозан Панов заподозря предателство от страна на "Демократична България" Премиерът призова за активно гласуване в неделя
Тагове
избори
Коментари

Още от последните новини