Отново ден за размисъл

Отново ден за размисъл - E-Burgas.com

В събота е ден за размисъл преди втори тури на президентските избори. В този ден е забранена политическата агитацията и оповестяването на социологически данни за нагласите на избирателите. Забраната продължава от полунощ на 20 ноември до 20 ч. в изборния ден в неделя.

На първи тур участваха 23 кандидатпрезидентски двойки, но до втори тур стигнаха Румен Радев-Илияна Йотова и Анастас Герджиков-Невяна Митова. 

Общо в страната има 7 466 изборни места и разкрити 11 874 секции, пише „Фокус“. 11 936 броя са общо машините, които ще се използват в страната и в чужбина за тези избори.

9399 са секциите, в които ще се гласува с машини в страната. Допълнително са осигурени втори машини в 2121 секции. Гласуването ще се осъществява на една машина и с една смарт карта и за двата избора. 

Българските граждани в чужбина могат да упражнят правото си на глас в 751 секции в 68 държави.

Първи отварят секциите в Нова Зеландия. Вотът зад граница ще приключи в 6 ч. българско време в понеделник, 15 ноември 2021 г., когато затворят секциите в американските щати Калифорния, Аризона и Невада.

Свързани статии
Мнозинството от българите предпочита да гласува с машини за честни избори Официално: В 48-ото Народно събрание влизат 7 партии Ден за размисъл преди изборите утре Ясен е графикът за обучения на СИК в Бургас СИК посочи местата за гласуване на хората с увреждания в Бургаско Демонстрации как се гласува с машина започват на ключови места в Бургас Започна пробното гласуване, 400 машини вече са из страната Българите зад граница с все по-слаб интерес към изборите МВР пусна телефонна линия за сигнали, свързани с изборите "Закрила на детето" към политиците: Винмавайте с правата на децата по време на кампаниите си
Тагове
избори
Коментари

Още от последните новини