Реките по Южното Черноморие с опасно високи нива

Реките по Южното Черноморие с опасно високи нива - E-Burgas.com
Архив

В резултат на интензивни валежи комбинирани със снеготопене има опасност от възникване на поройни наводнения в нощта на 31 януари срещу 1 февруари във водосборите на Марица, Арда, Доспат, Места и Струма. Това сочи справката на Министерството на околната среда и водите /МОСВ/ за речните нива, представено в cross.bg.

В цялата страна през следващите три дни се очакват повишения на нивата на реките заради валежи, комбинирани със снеготопене.

В Дунавския басейн водните количества на реките в по-голямата част днес са около и над праговете за високи води. Днес ще има повишения, главно във водосборите на реките западно от Вит.

В Черноморския басейн с количество около праговете за високи води са р. Луда Камчия при с. Бероново и южночерноморските реки.

Около праговете за високи води в Източнобеломорския басейн са Марица в средното и долното течение /при градовете Пловдив, Първомай, Харманли и Свиленград/; Харманлийска, при Харманли; Арда, при гр. Рудозем и с. Вехтино; Върбица при сп. Джебел.

На 1 февруари се очакват повишения на речните нива в басейна, като значителни ще бъдат те във водосбора на Арда и притоците й - Върбица и Крумовица, както и в родопските притоци на р. Марица.

В Западнобеломорския басейн нивата на реките са около праговете за високи води. Днес се очакват превишения в средната част от водосбора на Струма.

В неделя ще има краткотрайно понижение на нивата на реките в басейна, а на следващия ден се очакват повишения, като по-съществени те ще бъдат във водосборите на Места и Доспат, както и в средните и долни части от водосбора на Струма.

Свързани статии
Оранжев код за дъждове налази Южна България Коригират коритото на река Отманлийска, за да няма щети от преливания (Снимки) Започна ударно почистване не речни корита и дерета в Бургас (Снимки) Дъждовете продължават и уикенда Ще чистят ежегодно четири реки, вливащи се в Мандра Продължава отводняването и оправянето на щетите в Бургаско Специалист: Има начини как да се почистят реките от боклуци Възстановиха движението между Ахтопол и Резово, водите на Велека освободиха пътя Кметът на Средец се страхува от всеки интензивен дъжд, ще укрепват общината с 1 млн. лева Два пътя остават затврени в Созопол
Тагове
реки високо ниво дъждове
Коментари

Още от последните новини