Кметът на Средец се страхува от всеки интензивен дъжд, ще укрепват общината с 1 млн. лева

Кметът на Средец се страхува от всеки интензивен дъжд, ще укрепват общината с 1 млн. лева - E-Burgas.com
Снимка NOVA

След наводнените пътища в Бургаско, жителите в Средец бяха застигнати и от друго бедствие. Приливна вълна от дере довлече в града тонове боклук от нерегламентирано сметище. Средец осъмна затрупан от всевъзможни отпадъци и трупове на удавени животни, съобщи NOVA.

Опасност от зараза към този момент няма. Но градът има спешна нужда от ремонт на амортизираната и запушена канализация.

След всеки интензивен дъжд, който пълни Средно дере край Средец, приливна вълна превръща улиците в сметище. Наводнени са десетки домакинства, а боклукът е буквално до стените на детската градина.

Табелата с предупреждения за глоба не стряска жителите на ромската махала, които в близост до града са образували нерегламентирано сметище. Боклукът е затлачил близо 4 километровата канализация.

"Това е натрупано може би с годините назад, 20, 30, 40 години. Лошото е че това е средно дере, дерето се образува като водосборна зона. Не мога да кажа точно дали е на ромската махала тъй като целия град се използва за незаконно сметище и не можем да кажем че всичко това което се случва е само от ромите", това каза Иван Жабов - кмет Община Средец.

Кметът на Средец признава, че изпитва страх при всеки интензивен дъжд още от първото наводнение през 2015-та година. Временното почистване на отпадъци не било решение, затова местната власт изготвя доклад за комисията по бедствия и аварии и ще търси средства за спешен ремонт. Нужната сума е повече от 1 млн. и половина лева.

Свързани статии
Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Протест срещу изграждането на фотоволтаични паркове БСП гр.Средец номинира Йона Чобанова за кмет за местните избори през 2023г. Протест на жители на няколко села от Община Средец затвори главен път Бургас - Средец (ВИДЕО) Протест затваря пътя Бургас - Средец Непочистени храсти и дървета са завзели половината от пътното платно към с.Дюлево, Община Средец (снимки) Жители на с.Дюлево тънат в боклук и мизерия В Карловско са притеснени от задаваща се евакуация Оранжев код за дъждове налази Южна България Военни продължават да помагат на хората в Карловско
Тагове
средец бедствие дъждове
Коментари