Община Бургас следи всички възможни програми в подкрепа за бизнеса

Община Бургас следи всички възможни програми в подкрепа за бизнеса - E-Burgas.com

Община Бургас следи всички възможни подкрепящи програми, за да е полезна с актуална информация на бургазлиите, които се борят с многобройните измерения на кризата, предизвикана от К-19. Ето нещо ново, от което можете да се възползвате:

Българската банка за развитие (ББР) стартира нова програма с подкрепата на Паневропейския гаранционен фонд. Идеята е да се насърчат инвестициите и да се намалят негативните последици от пандемията от COVID-19. Схемата е специално насочена към малкия и средния бизнес, творческите индустрии и стартиращите предприятия в производството.

Новата програма е в размер на 40 млн. евро и предвижда отпускането на директни заеми с по-ниски от стандартните изисквания за обезпечение и самоучастие, в зависимост от проекта и бизнес историята на кандидатстващите фирми.

Кредитите за компании с творчески дейности, които са сред най-засегнатите от пандемията, са до 500 000 лв. Основни предимства са намаленото изискване за обезпечение и минимално самоучастие – 10 % от размера на търсения заем.

Новосъздадените компании без кредитна история, които са с най-затруднен достъп до финансиране, могат да кандидатстват за заеми с таван от 250 000 лв., без да е нужно да залагат имуществото си или да търсят платежоспособен съдлъжник. Гаранция за банката ще бъде закупеният чрез заема актив.

Малките и средните предприятия от всички сектори, които не попадат в другите два сегмента, също могат да се възползват от по-добри условия по заемите: от 100 000 лв. до 5 млн. лв., за срок до 10 г. и гратисен период до 18 месеца. За тях е предвидена възможност за финансиране без обезпечение и с намалени изисквания за собствено участие – 2 пъти по-ниско от стандартните нива.

Лихвите по заемите и по трите програми ще бъдат с отстъпка заради покритието от гаранцията на ЕИФ.

Компаниите могат да подават своите заявления за кандидатстване онлайн или на място, в офиса на ББР в София, на ул. „Дякон Игнатий“ 1.

За повече информация: https://bbr.bg/bg/business-creative-startup/

Свързани статии
Реновират и създават нови зелени пространства в Бургас КЗП: Пазарът и туризмът се съживяват 25% от заведенията загубили битката с пандемията Празнично настроение в Бургас чак до Гергьовден, ето програмата Извънредни автобуси в Бургас във великденската нощ Отличиха най-добрите фирми от Бургас и региона за 2021 г на бляскава церемония (Снимки) Приемът за песни на "Бургас и морето" е до 17 май Доказани в развитието на родния туризъм агенции ще се борят за приз на BURGAS BUSINESS AWARDS „Пощенска банка“ – Над 30 години присъствие сред банковите лидери у нас Най-успешните туристически атракциони сред участниците на BURGAS BUSINESS AWARDS
Тагове
бургас бизнес
Коментари

Още от последните новини