Обсъждат икономическото развитие и растеж на Поморие

Обсъждат икономическото развитие и растеж на Поморие - E-Burgas.com
alexiev Проведе се първото заседание на Консултативния съвет за икономическо развитие и растеж към кмета на Община Поморие, който беше сформиран през месец януари. На срещата се обсъдиха идеи и предложения на членовете в различни области на развитие – спорт, инфраструктура, икономика, екология. Особено внимание се отдели на темата за ресурсите на Поморийското солено езеро и бъдещето на местността Косата. Кметът Иван Алексиев заяви, че през месец май ще се организира кръгла маса, на която ще присъстват експерти от Българската академия на науките. С тях ще се обсъдят възможностите за експлоатация и поддръжка  на езерото и ще бъдат изготвени актуални анализи на състоянието на влажната зона. Местността  Косата също беше една от основните теми на разговор. Предложиха се възможности за нейното облагородяване, които да бъдат съобразени с екологичните особености на района. Заместник-кметът инж. Кунчо Гайдов представи пред членовете на Консултативния съвет проектите за изграждане на кръгови кръстовища на двата входа на Поморие и изграждане на мост /пасарелка/ в гр. Ахелой, на мястото на пешеходния светофар в града. Проектите са внесени за одобрение в Агенция „Пътна инфраструктура” , от където са се ангажирали със срок да бъдат изпълнени до началото на летния сезон. На заседанието беше обсъдена и най-актуалната тема за Поморие – изпълнението на проекта за реконструкция на ВиК мрежата и пречиствателната станция. Кметът Алексиев представи подробна карта на районите, където предстоят строително-ремонтни дейности. Той обясни, че пречистената вода ще се зауства на 1 морска миля /близо 2 км./ навътре в морето, в съответствие със изискванията на ЕС. До сега водата се е зауствала само на 150 метра. Предстои планът и графиците по изпълнението на проекта да бъдат обявени на интернет страницата на Община Поморие.

Първо заседание на Консултативния съвет по икономическо развитие и растеж

Проведе се първото заседание на Консултативния съвет за икономическо развитие и растеж към кмета на Община Поморие, който беше сформиран през месец януари. На срещата се обсъдиха идеи и предложения на членовете в различни области на развитие – спорт, инфраструктура, икономика, екология. Особено внимание се отдели на темата за ресурсите на Поморийското солено езеро и бъдещето на местността Косата. Кметът Иван Алексиев заяви, че през месец май ще се организира кръгла маса, на която ще присъстват експерти от Българската академия на науките. С тях ще се обсъдят възможностите за експлоатация и поддръжка на езерото и ще бъдат изготвени актуални анализи на състоянието на влажната зона. Местността Косата също беше една от основните теми на разговор. Предложиха се възможности за нейното облагородяване, които да бъдат съобразени с екологичните особености на района.

Заместник-кметът инж. Кунчо Гайдов представи пред членовете на Консултативния съвет проектите за изграждане на кръгови кръстовища на двата входа на Поморие и изграждане на мост /пасарелка/ в гр. Ахелой, на мястото на пешеходния светофар в града. Проектите са внесени за одобрение в Агенция „Пътна инфраструктура” , от където са се ангажирали със срок да бъдат изпълнени до началото на летния сезон.

На заседанието беше обсъдена и най-актуалната тема за Поморие – изпълнението на проекта за реконструкция на ВиК мрежата и пречиствателната станция. Кметът Алексиев представи подробна карта на районите, където предстоят строително-ремонтни дейности. Той обясни, че пречистената вода ще се зауства на 1 морска миля /близо 2 км./ навътре в морето, в съответствие със изискванията на ЕС. До сега водата се е зауствала само на 150 метра. Предстои планът и графиците по изпълнението на проекта да бъдат обявени на интернет страницата на Община Поморие.

Коментари

Още от последните новини