НСО оттегли искането си за ограничение до Росенец

НСО оттегли искането си за ограничение до Росенец - E-Burgas.com
Снимка btvnovinite.bg

Това е станало след искане на президента

Националната служба за охрана е оттеглила искането си за допълнителна защита на сухоземния и морски периметър в парк „Росенец" в района на т.нар „Летни Сараи", научи bTV от свои източници. Според тях това е станало в изпълнение на искането на президента.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов обяви, че НСО е изпратила писма до Морската администрация и до МВР с искане да се ограничи достъпа по вода и суша до района на парк „Росенец". Преди дни до недостъпния по суша хотелски комплекс (свързван с Ахмед Доган - б.р.) с лодка стигнаха активисти на „Да, България", които влязоха в сблъсък с гардове от НСО.
За утре е насрочена нова акция в района.

Борисов заяви, че с писмото НСО е създало условия за провокация: „Целта е всички служби на правителството да я изпълняват тази заповед и излиза, че правителството брани имот на Ахмед Доган".

Малко след брифинга президентът Румен Радев поиска оставката на шефа на НСО ген. Красимир Станчев.

Свързани статии
ДБ: Първата незаконна сграда край сараите е разрушена, остават още 13 Румен Радев няма намерения да сменя шефа на НСО Община Бургас: Съдействаме, нямаме никакви притеснения за законността на действията си И Икономическа полиция влезе в "Росенец" Полиция влезе в общината, нищят стара заповед за продаване на имоти в "Росенец" Мария Нейкова с крути мерки срещу самонастанилите се в държавни имоти Търсят кой да бутне незаконните постройки около сарая Правителството отпуска средства за събарянето на незаконните постройки в Росенец Ще се срещнат ли очи в очи Доган и Бойко Рашков по казуса "Росенец"? Още няма пари за събаряне на незаконната сграда край Догансарай
Тагове
нсо сарай доган росенец
Коментари

Още от последните новини