Ново 20: Маските пак стават задължитени

Ново 20: Маските пак стават задължитени - E-Burgas.com

От полунощ довечера да бъде въведено задължително носене на маски, шалове или кой каквото има, за да се предпази при излизане. Това заяви министър-председателят на България Бойко Борисов по време на днешния брифинг. Той посочи, че ще нареди на министъра на здравеопазването да издаде такава заповед, с която да се задължат хората да носят маски, излизайки от дома си.

"Най-голямото ни притеснение в момента е, че хората адски се успокояват заради ниската заболеваемост и смъртност у нас, в сравнение с много други държави. Усещането е, че си мислим, че това ще свърши скоро и едва ли не, е шега. Огромната част от българите все пак гледат какво става в другите страни и разбират, че трябва да се спази дистанция - единствено доказаното предпазване от заразяване с коронавирус", каза Борисов.

Той е категоричен, че държавата има готовност да осигури безплатни маски на населението. "Най-трудното ни предстои. Под 1% се движим в момента. В тъгата мога да кажа, че починалите са с множество заболявания. Но ние имаме много такива в страната. И ако я изпуснем ще понесем катастрофална щета", обясни министър председателят.

Припомняме, че преди седмица същата мярка бе приложена със заповед на министъра на здравеопазването. Тя обаче преживя едва няколко часа и бе отменена заради негативна реакция на обществото. Днес, близо 10 дни по-късно, Борисов ще разпореди същата мярка.

Свързани статии
Живко Табаков: Защо РИОСВ-Бургас си назначи нов директор без конкурс? 169 българи за диагностицирани с коронавирус последните 24 часа 171 новозаразени с коронавирус у нас, Варна с най-много Христо Иванов: Иво Баев се отклонява от националната политическа линия на коалицията 270 са новите заразени с коронавирус у нас 270 нови случаи на коронавирус у нас Един случай на коронавирус в Бургас, 298 в страната Демоктратична България: Свалена ли е наистина охраната на Пеевски и Доган от НСО? Христо Иванов: Вчера стана ясно, че Пеевски управлява МВР Иво Баев: Срам ме е, че съм юрист в държава с такъв правосъден министър
Тагове
българия маски
Коментари

Още от последните новини