Ново 20: Маските пак стават задължитени

Ново 20: Маските пак стават задължитени - E-Burgas.com

От полунощ довечера да бъде въведено задължително носене на маски, шалове или кой каквото има, за да се предпази при излизане. Това заяви министър-председателят на България Бойко Борисов по време на днешния брифинг. Той посочи, че ще нареди на министъра на здравеопазването да издаде такава заповед, с която да се задължат хората да носят маски, излизайки от дома си.

"Най-голямото ни притеснение в момента е, че хората адски се успокояват заради ниската заболеваемост и смъртност у нас, в сравнение с много други държави. Усещането е, че си мислим, че това ще свърши скоро и едва ли не, е шега. Огромната част от българите все пак гледат какво става в другите страни и разбират, че трябва да се спази дистанция - единствено доказаното предпазване от заразяване с коронавирус", каза Борисов.

Той е категоричен, че държавата има готовност да осигури безплатни маски на населението. "Най-трудното ни предстои. Под 1% се движим в момента. В тъгата мога да кажа, че починалите са с множество заболявания. Но ние имаме много такива в страната. И ако я изпуснем ще понесем катастрофална щета", обясни министър председателят.

Припомняме, че преди седмица същата мярка бе приложена със заповед на министъра на здравеопазването. Тя обаче преживя едва няколко часа и бе отменена заради негативна реакция на обществото. Днес, близо 10 дни по-късно, Борисов ще разпореди същата мярка.

Свързани статии
Ивайло Мирчев: Време е да им кажем "довиждане" на ГЕРБ в големите градове Христо Иванов: Приемането на еврото гарантира забогатяване на страната От днес влизат нови правила за носенето на маски От днес маските не са задължителни, а желателни Ивайло Мирчев също хвърли оставка Христо Иванов: Резултатът ни не е провал, но е разочароващ Лозан Панов заподозря предателство от страна на "Демократична България" Лозан Панов: ДПС играе на изборите с двама, трима играчи "Демократична България" твърдо застава зад Лозан Панов за президент МОН: Учителите да носят маски и по време на час
Тагове
българия маски
Коментари

Още от последните новини

Бургас
Ново 20: Маските пак стават задължитени - E-Burgas.com

Никулден е!