Нови придобивки ще имат жителите на бургаските квартали „Черно море“ и „Лозово“

Нови придобивки ще имат жителите на бургаските квартали „Черно море“ и „Лозово“ - E-Burgas.com

Съвременно читалище с библиотека за едните и нов клуб на пенсионера за другите

На нови придобивки ще се радват скоро жителите на кварталите „Черно море“ и „Лозово“, съобщи Димитър Николов.

Съвременна и удобна читалня на два етажа ще бъде на разположение на хората от „Черно море“ догодина. Тя ще се намира в старата сграда на бившата детска градина. Реконструкцията й ще обхване и цялостен ремонт на покрива, който в момента е в лошо състояние.

Първият етаж в читалнята ще има голяма зала, в която ще могат да се провеждат различни срещи и конференции, модерна библиотека с богат книжен фонд, архив и обособен кът за четене и писане, както и тренировъчна зала за борба. На втория етаж ще има допълнителни зали за спорт и други дейности.

Възрастните жители на квартал „Лозово“ ще имат нов пенсионерски клуб, в който да се събират, да контактуват и да се забавляват. В него ще бъдат обособени две зали и санитарен възел, пригоден за хора с увреждания. По-голямата зала ще бъде оборудвана с нови удобни маси и столове, за да се ползва от хората за събирания, игри на карти, шах и табла. Към нея ще има и кухненски бокс с нужното оборудване. Втората зала ще може да се ползва за танци и честване на различни тържества.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Коментари

Още от последните новини