Нова акция срещу наркодилъри в Бургаско, закопчаха 12 души

Нова акция срещу наркодилъри в Бургаско, закопчаха 12 души - E-Burgas.com

В резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители на ОДМВР – Бургас и Районните управления в областта за притежание и разпространение на наркотици в районите около учебните заведения, са задържани 12 души. Иззети са множество различни по вид и грамаж наркотични вещества. Образувани са 9 бързи производства и 6 преписки. Сред най-характерните случаи са:

- задържането на 22 годишен мъж от Карнобат, съхранявал в бельото си найлонова торбичка с близо 200 гр. зелена суха тревна маса / марихуана/

- задържането на 22 годишна криминално проявена бургазлийка, в дамската чанта на която са намерени и иззети : 48 жълти на цвят таблетки / амфетамин/

- задържането на 31 годишен помориец, в чийто дом, разположен на ул. „Черковна”, е намерена и иззета суха зелена тревна маса / канабис/ с общо тегло 60 гр.

- задържането на 28 годишен мъж от с. Твърдица, в когото е открита суха зелена тревна маса / канабис/ с тегло 5 гр., а в дома му – суха зелена тревна маса / канабис/ с общо тегло от 1 кг.

- задържането на 22 годишен криминално проявен бургазлия, в чийто апартамент, разположен на ул. „Цар Калоян”, е намерена и иззета суха зелена листна маса с общо тегло 250 гр. / друсан чай/.

При паралелно течащите проверки за шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества са установени общо 8 случая. Водачите са на възраст от 19 до 37 години, като сред тях има и 29 годишна жена от Русе, управлявала л.а. „Фолксваген Пасат”, след употреба на канабис, амфетамин и метамфетамин. По случаите са образувани бързи производства.

В други четири случая водачите на автомобили отказали да бъдат тествани за употреба на наркотици, като са санкционирани с глоба в размер на 2 000 лв. и отнемане на свидетелството за провоуправление за срок от 2 години.

За седмицата служителите от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас са провели специализирана полицейска операция по безопасност на движението, включваща няколко направления : спазване на изискванията за скоростен режим, съблюдаване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и отнемане предимството на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки.

На територията на Бургас – град са констатирани 732 нарушения на скоростта. От тях в 4 случая превишената скорост е над 50 км./ч. - водачите са санкционирани с три месеца лишаване от правоуправление и парична глоба, следваща законовите указания за надвишената скорост. С глоба в размер на 30 лв. са санкционирани осем велосипедисти, като две са основните нарушения, извършвани от тях : управление на велосипед без оборудване и преминаване през зони за пешеходци без велосипедиста да избутва велосипеда / най-вече ул. Александровска” и ул. „Богориди”/. За непреминаване на указаните за целта места за седмицата в Бургас са санкционирани 11 пешеходци, а един водач на автомобил е наказан за отнемане предимството на пешеходец.

На 30.10.т.г. около  21.10 ч. на км. 327+300 м. на автомагистрала «Тракия» в посока София / в района на изхода за Карнобат/, лек автомобил «Ауди А 3», със сливенска регистрация, управляван от 28 годишен мъж от сливенското село Кортен, вероятно поради движение с несъобразена скорост, застига и блъска отзад л.а. «Лада 4х4», с бургаска регистрация, управляван от 53 годишен карнобатлия. От ПТП на място загинал пътуващия на предната дясна седалка – 62 годишен мъж от Айтос, а неговия спътник и водач на л.а. «Лада» е настанен за лечение в УМБАЛ – Бургас с диагноза контузия в областта на гръдния кош и корема, без опасност за живота. Водачите и на двата автомобила са тествани за употреба на алкохол / отрицателни резултати/, водачът на л.а. «Ауди а 3» е тестван и за употребата на наркотични вещества и техните аналози / отрицателен резултат/ - взета им е кръв за химичен анализ. По случая е образувано досъдебно производство.

Свързани статии
Контрабандист опита да пренесе 20 кг наркотици през границата (Видео) Ченгета нахлуха в Кумлука, задържани са няколко лица Акция в столицата срещу компания за криптовалута Заместникът на Гешев: С МВР спряхме над 200 хил. дози наркотици, предназначени за нашите деца 21-годишна бургазлийка се надруса и подкара кола, хванаха я край ''Меден рудник'' Започна акция "Бяло" срещу наркодилърите в цялата страна Стотици актове при поредната акция за пияни и дрогирани на пътя Предрусал молдовец с Ауди, вилня в бургаска автокъща Полицаи в Бургаско с положителни проби за наркотици и алкохол, били от лекарства Поредна мащабна акция срещу нарушителите на пътя
Тагове
акция наркотици дилъри
Коментари

Още от последните новини