Незаконна стоманобетонна плоча се пръкна на Харманите, община Созопол я заличи за ден

Незаконна стоманобетонна плоча се пръкна на Харманите, община Созопол я заличи за ден - E-Burgas.com

В предиобедните часове на вчера, Община Созопол се самосезира и кметът Тихомир Янакиев назначи проверка на обект, намиращ се на плаж „Хармани“. Служителите на Общинска администрация с констативен протокол установяват строителство на стоманобетонова плоча с приблизителни размери с приблизителни размери 5х25 метра, изграждана върху стоманобетонови колони с височина 1,50 – 1,70 метра, което се извършва без изискващото се разрешение за строеж по реда на Закона за устройство на територията.

На втората проверка в същия ден, служители на Община Созопол връчват констативен акт на нарушителя и акт за извършено административно нарушение.

Днес, в 10:00 ч. на 5.02.2021 г., е извършена трета проверка на обекта, на която се установи, че незаконната стоманобетонова плоча на плаж „Хармани“ е изцяло премахната.

Апелират се всички лица да спазват законовите разпоредби и процедури за строителство. Община Созопол заявява, че не толерира подобни нарушения и ще прилага цялата строгост на Закона.

Свързани статии
Кметът на Созопол в серия от приемни дни в общината Показват колекция от подаръците на Тодор Живков в Созопол Турски кмет се срещна с Тихомир Янакиев заради общ трансграничен проект Динамично лято очаква возолазите от Созопол Централният плаж в Созопол за втора поредна година със "Син флаг" В Созопол въвеждат нова електронна услуга, ето как ще работи Представиха нов стратегически суперпроект в Созопол (Снимки) Разполагат ваксинационен кабинет в замъка край Равадиново Община Созопол: Не строеж, а монтаж се извършва на Смокиня Разполагат ваксинационен пункт в Созопол
Тагове
созопол хармани незаконно заведение
Коментари

Още от последните новини