Незаконна стоманобетонна плоча се пръкна на Харманите, община Созопол я заличи за ден

Незаконна стоманобетонна плоча се пръкна на Харманите, община Созопол я заличи за ден - E-Burgas.com

В предиобедните часове на вчера, Община Созопол се самосезира и кметът Тихомир Янакиев назначи проверка на обект, намиращ се на плаж „Хармани“. Служителите на Общинска администрация с констативен протокол установяват строителство на стоманобетонова плоча с приблизителни размери с приблизителни размери 5х25 метра, изграждана върху стоманобетонови колони с височина 1,50 – 1,70 метра, което се извършва без изискващото се разрешение за строеж по реда на Закона за устройство на територията.

На втората проверка в същия ден, служители на Община Созопол връчват констативен акт на нарушителя и акт за извършено административно нарушение.

Днес, в 10:00 ч. на 5.02.2021 г., е извършена трета проверка на обекта, на която се установи, че незаконната стоманобетонова плоча на плаж „Хармани“ е изцяло премахната.

Апелират се всички лица да спазват законовите разпоредби и процедури за строителство. Община Созопол заявява, че не толерира подобни нарушения и ще прилага цялата строгост на Закона.

Свързани статии
Созопол отбелязва Освобождението си от османско владичество В Созопол издирват кои създава нерегламентирани сметища В Созопол запретнаха ръкави и почистиха гробищния парк (Снимки) Правят ремонт на площад в Созопол Дядо Коледа идва в Созопол на 25 декември Георги Пинелов: Изпращаме годината със сериозни нерешени проблеми С богата програма Созопол отбелязва празника на моряците и рибарите Засадиха 70 дръвчета в градската градина в Созопол Създават център за култура и изкуство на о-в Свети Кирик В Созопол се пребориха за държавни 1,5 млн. лева за ремонт на улица
Тагове
созопол хармани незаконно заведение
Коментари

Още от последните новини