Незаконна стоманобетонна плоча се пръкна на Харманите, община Созопол я заличи за ден

Незаконна стоманобетонна плоча се пръкна на Харманите, община Созопол я заличи за ден - E-Burgas.com

В предиобедните часове на вчера, Община Созопол се самосезира и кметът Тихомир Янакиев назначи проверка на обект, намиращ се на плаж „Хармани“. Служителите на Общинска администрация с констативен протокол установяват строителство на стоманобетонова плоча с приблизителни размери с приблизителни размери 5х25 метра, изграждана върху стоманобетонови колони с височина 1,50 – 1,70 метра, което се извършва без изискващото се разрешение за строеж по реда на Закона за устройство на територията.

На втората проверка в същия ден, служители на Община Созопол връчват констативен акт на нарушителя и акт за извършено административно нарушение.

Днес, в 10:00 ч. на 5.02.2021 г., е извършена трета проверка на обекта, на която се установи, че незаконната стоманобетонова плоча на плаж „Хармани“ е изцяло премахната.

Апелират се всички лица да спазват законовите разпоредби и процедури за строителство. Община Созопол заявява, че не толерира подобни нарушения и ще прилага цялата строгост на Закона.

Свързани статии
В Созопол откриват сметка за изграждане на бюст-паметник на Левски Официално: "Подпорната стена" на Алепу е незаконна Созопол отбелязва 143 години от Освобождението си Затвориха пътя между Присад и Димчево заради високото ниво на Мандра Община Созопол представи Проектобюджет от 23 млн.лева за 2021 (Видео) Кметът на Созопол кани местната общност на публично обсъждане на бюджета Глобиха концесионера на плажа в Созопол със 7 300 лв. заради дигите Кметът Тихомир Янакиев опроверга концесионера: Няма щети по плажовете в Созопол Ропотамо преля, затвориха пътя Приморско - Созопол Огромно количество вода между Черноморец и Созопол, затварят пътя
Тагове
созопол хармани незаконно заведение
Коментари

Още от последните новини