Несебър получи финансиране от 1 млн. лв. за инфраструктура и спорт

Несебър получи финансиране от 1 млн. лв. за инфраструктура и спорт - E-Burgas.com

На кратка церемония в Несебър бяха подписани договори за безвъзмездно финансиране на одобрените проекти по Мярка 3.1 „Развитие на нови туристически продукти и атракции“ на Местна инициативна рибарска група „Несебър – Месемврия”,  в която община Несебър участва като партньор.

Зам.-кметът Виктор Борисов подписа договор за безвъзмездно финансиране на проект „Подобряване на туристическата инфраструктура в гр. Обзор, Община Несебър – изграждане на открит паркинг, детска площадка и озеленяване“ на стойност 298 008.28 лева. Това е поредната от трите инвестиционни инициативи на Община Несебър, заедно с рибен фестивал „Есенни пасажи“ и Реконструкцията на улична мрежа –  улици  „Ахелой“,  „Тервел“ , „Хемус“ и „Месамбрия“ – частично, които се реализират в рамките на стратегията на ВОМР. Общата стойност на проектите е 698 488.98 без ДДС.

От съществено значение за развитието на детския спорт в Община Несебър е одобреният проект на „Общински ветроходен клуб – Несебър 2000“ – „Развитие на дейността на сдружение „Общински ветроходен клуб – Несебър 2000“ на стойност 188 399 лева, чийто договор за финансиране беше подписан от председателя на сдружението –Кирил Жеглев.

Проектът предвижда закупуване на специализирани плавателни съдове за подготовка на деца, практикуващи ветроходни спортове. Още две неправителствени организации – Сдружение клъстер информационни и комуникационни технологии – Бургас и Водолазен клуб „Кракен” ще реализират проекти на територията на община Несебър с европейски средства по програмата.

Свързани статии
Ловци изкопали дюните в Несебър, искали да прекратят достъпа на АТВ-та в района Неизвестни унищожиха част от дюните на плаж в Несебър Николай Димитров: Нека запазим чистотата на мислите и действията си Несебър застрашен да отпадне от ЮНЕСКО В Несебър започват нов еко проект край Кошарица Три добермана нападнаха жена и кучето й в Несебър Тон и половина електронни отпадъци сърбаха в есенна кампания в Несебър И Несебър ще се бори срещу замърсяването на въздуха от битовото отопление Учници от несебърско село дискутираха върху агресията с представители на МВР Хамаци, панорамен далекоглед и соларни панели за бъдещата екопътека Кошарица - Плазовец
Тагове
несебър паркинги
Коментари

Още от последните новини