Немската гимназия в Бургас ще си партнира с Германо- българската индустриална камара

Немската гимназия в Бургас ще си партнира с Германо- българската индустриална камара - E-Burgas.com

Престижната НЕГ "Гьоте" -  Бургас ще си сътрудничи с Германо-българската индустриална камара.

Целта е разработването на образователни инициативи между двете организации.  Те ще доведат до създаване на възможности за активен обмен на информация, но и общуване между фирмите-инвеститори в страната и региона и учениците на гимназията.

Главният управител на камарата Д-р Митко Василев и регионалният представител за Бургас и ръководител на Центъра за икономически теории и стопански политики (ЦИТСП) към СУ "Св. Климент Охридски" Проф. Теодор Седларски, проявиха сериозен интерес към една от иновативните практики на гимназията -  включване на камарата в проектните седмици на училището, с които се дава възможност за експериментиране в  различни професионални сфери.

"Убедени сме, че връзката на бизнеса с училището е път, който носи не само разширен поглед към бъдещите възможности за реализация на учениците ни, но и повишаване на мотивацията за усъвършенстване в процеса на учене", сподели Петя Петрова, зам.-директор на гимназията.

 

Свързани статии
Зимното поддържане на пътищата щяло да бъде гарантирано 439 снегорина почистват републиканските пътища Над 500 снегорини чистят пътищата в районите със сняг Близо 900 снегорина чистят пътищата у нас Снегорините в Бургас заявиха готовност при снеговалежи Всички пътища у нас са проходими при зимни условия Пътищата у нас навсякъде са проходими, 260 снегорина са "на крак" АПИ и МВР предупреждават за влошаване на времето, 200 снегорина ще чистят пътищата Кошмарът на "Петрохан" продължава, втори ден багери не могат да разчистят паднали дървета Над 500 машини чистят пътищата в страната
Тагове
НЕГ
Коментари

Още от последните новини