АПИ и МВР предупреждават за влошаване на времето, 200 снегорина ще чистят пътищата

АПИ и МВР предупреждават за влошаване на времето, 200 снегорина ще чистят пътищата - E-Burgas.com

„На места вали дъжд и ще го обърне на сняг, включително на „Петрохан”. В момента в района заваля дъжд и обстановката е сложна, поддържащите фирми и АПИ, и МВР са в координация и работят превантивно, така че да нямаме затворени участъци от пътната мрежа". Това заяви на извънреден брифинг за усложняващата се пътна обстановка председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" Георги Терзийски.

200 снегорина са в готовност да разчистват пътищата, увериха още властите, съобщи bTV.

„Освен прохода „Петрохан", нямаме затворени други участъци. Имаме допълнително машини да се включат при усложняване на ситуацията. Най-голяма опасност има във високопланинските проходи, Стара планина, Рила и Родопите. Има ограничения единствено на прохода Троян-Кърнаре за МПС над 12 тона", уточни още Георги Терзийски от АПИ.

Екипите на Пътната полиция, пожарната, Охранителна полиция и горските служби са в готовност да реагират при необходимост, увери вътрешният министър Христо Терзийски.
Очакват се снеговалежи и в Североизточна България.

Свързани статии
Водна терапия в басейн за деца с увреждания в Бургас Много сняг и силен вятър на Шипченския проход Най-много контрабанда е пресечена на ГКПП „Капитан Андреево” Снегът затруднява движението по проходите, жълт код за дъжд в 11 области АПИ ремонтира 3000 км пътища през 2023 АПИ: Тръгвайте с автомобили подготвени за зимни условия Митничарите от МП "Капитан Андреево" заловили над 27 млн. контрабандни лева през 2022 Обработките на пътищата продължават, гъста мъгла на "Шипка" Служители на АПИ излизат на протест Създават нови две платна на ГКПП "Капитан Андреево"
Тагове
петрохан снегопочистване проход пътна обстановка апи снегорини
Коментари

Още от последните новини