АПИ и МВР предупреждават за влошаване на времето, 200 снегорина ще чистят пътищата

АПИ и МВР предупреждават за влошаване на времето, 200 снегорина ще чистят пътищата - E-Burgas.com

„На места вали дъжд и ще го обърне на сняг, включително на „Петрохан”. В момента в района заваля дъжд и обстановката е сложна, поддържащите фирми и АПИ, и МВР са в координация и работят превантивно, така че да нямаме затворени участъци от пътната мрежа". Това заяви на извънреден брифинг за усложняващата се пътна обстановка председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" Георги Терзийски.

200 снегорина са в готовност да разчистват пътищата, увериха още властите, съобщи bTV.

„Освен прохода „Петрохан", нямаме затворени други участъци. Имаме допълнително машини да се включат при усложняване на ситуацията. Най-голяма опасност има във високопланинските проходи, Стара планина, Рила и Родопите. Има ограничения единствено на прохода Троян-Кърнаре за МПС над 12 тона", уточни още Георги Терзийски от АПИ.

Екипите на Пътната полиция, пожарната, Охранителна полиция и горските служби са в готовност да реагират при необходимост, увери вътрешният министър Христо Терзийски.
Очакват се снеговалежи и в Североизточна България.

Свързани статии
Комитова уволни и новия шеф на АПИ заради своеволия Шефът на "Автомагистрали": Изхарчени милиарди по безобразен начин Хиляди ментета на световни марки дрехи задържаха на "Капитан Андреево" Зам.-министър Захари Христов: Винетките издържат тол системата у нас Две фирми, събиращи тол такси вместо АПИ, взели 57 млн.лв. комисионна Започнаха обученията за машинното гласуване в Бургас, Мария Нейкова тества първа Комитова: 900 души в АПИ отговарят за ТОЛ системата, а поддръжката е дадена на частна фирма Министър Комитова: Започнахме проверка на ТОЛ системата Новият шеф на АПИ: Има нарушения в ремонтите на "Тракия" и "Марица" Огромно количество паста за наргиле откриха на "Капитан Андреево" (Снимки)
Тагове
петрохан снегопочистване проход пътна обстановка апи снегорини
Коментари

Още от последните новини