АПИ и МВР предупреждават за влошаване на времето, 200 снегорина ще чистят пътищата

АПИ и МВР предупреждават за влошаване на времето, 200 снегорина ще чистят пътищата - E-Burgas.com

„На места вали дъжд и ще го обърне на сняг, включително на „Петрохан”. В момента в района заваля дъжд и обстановката е сложна, поддържащите фирми и АПИ, и МВР са в координация и работят превантивно, така че да нямаме затворени участъци от пътната мрежа". Това заяви на извънреден брифинг за усложняващата се пътна обстановка председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" Георги Терзийски.

200 снегорина са в готовност да разчистват пътищата, увериха още властите, съобщи bTV.

„Освен прохода „Петрохан", нямаме затворени други участъци. Имаме допълнително машини да се включат при усложняване на ситуацията. Най-голяма опасност има във високопланинските проходи, Стара планина, Рила и Родопите. Има ограничения единствено на прохода Троян-Кърнаре за МПС над 12 тона", уточни още Георги Терзийски от АПИ.

Екипите на Пътната полиция, пожарната, Охранителна полиция и горските служби са в готовност да реагират при необходимост, увери вътрешният министър Христо Терзийски.
Очакват се снеговалежи и в Североизточна България.

Свързани статии
Над 130 млн. лв. изсипани в ремонт на третокласни пътища през 2020 Всички пътища у нас са проходими при зимни условия АПИ: Утре ще вали сняг, подгответе автомобилите за зимни условия АПИ: На път тръгвайте само с подготвени автомобили, жълт код в шест области утре Митницата продава на търг коли, иззети на границата с Турция АПИ: Изразходваме в пъти повече средства Във Варненско и Добрич сиртуацията остава критична Два са затворените участъци в областта, "Тракия" е отворена и проходима Сняг в цялата страна, пътищата засега са проходими Пътищата у нас навсякъде са проходими, 260 снегорина са "на крак"
Тагове
петрохан снегопочистване проход пътна обстановка апи снегорини
Коментари

Още от последните новини