Кошмарът на "Петрохан" продължава, втори ден багери не могат да разчистят паднали дървета

Кошмарът на

Екипи на пътноподдържащата фирма, Горското стопанство и „Пожарна безопасност и защита на населението“ продължават разчистването на падналите и пречупени дървета и клони на пътя през прохода „Петрохан“. На участъци, които вчера са били разчистени през нощта отново са паднали дървета, съобщават от АПИ.

Четири багера и три товарача подпомагат екипите, които работят при изключително тежки условия. Въпреки че по трасето не се пътува настилката се обработва, за да не се заледи от ниските температури и след това почистването на пътя да бъде много по-трудно.

До възстановяване на преминаването през „Петрохан“ шофьорите могат да използват като алтернативни маршрути път Е-79 Монтана - Мездра и от там през Искърското дефиле или по АМ „Хемус“ до София и обратно.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват с автомобили с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри. Всички областни пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и предприемат обработка на настилките.

Свързани статии
Двуметрови преспи затвориха Троянския проход Разсипан товар край Сунгурларе затвори Ришкия проход АПИ и МВР предупреждават за влошаване на времето, 200 снегорина ще чистят пътищата Затвориха Прохода на републиката за снегопочистване ТИР се завъртя и блокира Ришкия проход
Тагове
петрохан снегопочистване проход
Коментари

Още от последните новини