Кошмарът на "Петрохан" продължава, втори ден багери не могат да разчистят паднали дървета

Кошмарът на

Екипи на пътноподдържащата фирма, Горското стопанство и „Пожарна безопасност и защита на населението“ продължават разчистването на падналите и пречупени дървета и клони на пътя през прохода „Петрохан“. На участъци, които вчера са били разчистени през нощта отново са паднали дървета, съобщават от АПИ.

Четири багера и три товарача подпомагат екипите, които работят при изключително тежки условия. Въпреки че по трасето не се пътува настилката се обработва, за да не се заледи от ниските температури и след това почистването на пътя да бъде много по-трудно.

До възстановяване на преминаването през „Петрохан“ шофьорите могат да използват като алтернативни маршрути път Е-79 Монтана - Мездра и от там през Искърското дефиле или по АМ „Хемус“ до София и обратно.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват с автомобили с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри. Всички областни пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и предприемат обработка на настилките.

Свързани статии
Пътните фирми отново излизат на протест, блокират и Айтоския проход МРРБ разработва идеен проект за тунел при Прохода на републиката Завършва ремонтът на Айтоския проход, предстои полагане на маркировка Двуметрови преспи затвориха Троянския проход Разсипан товар край Сунгурларе затвори Ришкия проход АПИ и МВР предупреждават за влошаване на времето, 200 снегорина ще чистят пътищата Затвориха Прохода на републиката за снегопочистване ТИР се завъртя и блокира Ришкия проход
Тагове
петрохан снегопочистване проход
Коментари

Още от последните новини