Над 500 снегорини чистят пътищата в районите със сняг

Над 500 снегорини чистят пътищата в районите със сняг - E-Burgas.com

528 снегопочистващи машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж. Това съобщиха от Агенцията "Пътна инфраструктура" (АПИ). Усложнена е обстановката в областите Варна и Добрич и по високопланинските проходи, където от силния вятър се образуват преспи и навявания.

Поради силни снегонавявания и намалена видимост е ограничено движението на всички моторни превозни средства по третокласните пътища Аксаковска панорама - Кичево, в област Варна; Крушари - Полковник Дяково и Крушари - Оногур, в област Добрич.

Заради снегопочистване, обилен снеговалеж и навявания е ограничено преминаването на всички моторни превозни средства през най-високия старопланински проход - „Троянски“, и през Дюлинския проход.

Поради снегопочистване е ограничено преминаването на тежкотоварните автомобили над 12 тона по републиканските пътища в област Смолян, както и през проходите „Печинско“, „Рожен“, „Превала“. Движението на останалите автомобили по републиканската пътна мрежа в област Смолян се осъществява задължително с вериги.

Екипите на пътноподдържащите фирми следят метеорологичните прогнози и предприемат необходимите действия за обработка на трасетата, за да се осигури проходимостта на пътищата при зимни условия.

АПИ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника.

Информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа може да бъде намерена на интернет страницата на АПИ – www.api.bg и на денонощния телефон 0700 130 20.

 

Свързани статии
БАБХ бие шута на частниците от гьола на "Капитан Андреево" Отново интензивен трафик на "Капитан Андреево" Събев обеща спешни мерки за трафика на границата с Турция Събев идва на "Капитан Андреево" заради опашките от камиони АПИ обяви кои пътища в област Бургас ще бъдат ремонтирани през 2022 година Решават казуса със забавените плащания на пътните фирми в най-кратък срок АПИ: Кръпките по пътищата са временно решение, ремонтите ще започнат при по-топло време Студът остава и през следващите дни, слаб сняг по Южното Черноморие Пресякоха контрабанда на злато за близо 700 хил. лв. на българо-турската граница (Снимки) 439 снегорина почистват републиканските пътища
Тагове
снегорин сняг апи
Коментари

Още от последните новини