Над 500 снегорини чистят пътищата в районите със сняг

Над 500 снегорини чистят пътищата в районите със сняг - E-Burgas.com

528 снегопочистващи машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж. Това съобщиха от Агенцията "Пътна инфраструктура" (АПИ). Усложнена е обстановката в областите Варна и Добрич и по високопланинските проходи, където от силния вятър се образуват преспи и навявания.

Поради силни снегонавявания и намалена видимост е ограничено движението на всички моторни превозни средства по третокласните пътища Аксаковска панорама - Кичево, в област Варна; Крушари - Полковник Дяково и Крушари - Оногур, в област Добрич.

Заради снегопочистване, обилен снеговалеж и навявания е ограничено преминаването на всички моторни превозни средства през най-високия старопланински проход - „Троянски“, и през Дюлинския проход.

Поради снегопочистване е ограничено преминаването на тежкотоварните автомобили над 12 тона по републиканските пътища в област Смолян, както и през проходите „Печинско“, „Рожен“, „Превала“. Движението на останалите автомобили по републиканската пътна мрежа в област Смолян се осъществява задължително с вериги.

Екипите на пътноподдържащите фирми следят метеорологичните прогнози и предприемат необходимите действия за обработка на трасетата, за да се осигури проходимостта на пътищата при зимни условия.

АПИ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника.

Информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа може да бъде намерена на интернет страницата на АПИ – www.api.bg и на денонощния телефон 0700 130 20.

 

Свързани статии
Водна терапия в басейн за деца с увреждания в Бургас Много сняг и силен вятър на Шипченския проход Леден ад на входа на село Баня Най-много контрабанда е пресечена на ГКПП „Капитан Андреево” Ограничения по пътищата в страната заради снега Снегът затруднява движението по проходите, жълт код за дъжд в 11 области Истинска зима ни очаква от днес Снегът остава само в планините, но снежната покривка бързо ще се топи АПИ ремонтира 3000 км пътища през 2023 АПИ: Тръгвайте с автомобили подготвени за зимни условия
Тагове
снегорин сняг апи
Коментари

Още от последните новини