Снегорините в Бургас заявиха готовност при снеговалежи

Снегорините в Бургас заявиха готовност при снеговалежи - E-Burgas.com

Близо 40 машини са оборудвани с необходимите средства за работа в екстремни ситуации

Фирмите, ангажирани с поддържането на пътищата през зимния сезон, заявиха готовност за извършване на тази дейност след проверка от Община Бургас.

Те декларираха, че разполагат с необходимите количество пясък, сол, луга, както и специализирана техника за почистване на пътните настилки.

Близо 40 машини са оборудвани с необходимите средства за работа в екстремни ситуации. Всяка от фирмите ще отговаря за определен район от територията на общината.

„Нелсен чистота“ ще почиства пътищата в Бургас. В Българово, Изворище и бургаските квартали „Ветрен“ и „Банево“ ще работи фирма „Благоустройствени строежи“. „Чистота еко“ ще почиства пътя към квартал „Сарафово“, минно селище Черно море, Брястовец, Драганово, Братово, Равнец, кварталите „Горно Езерово“ и „Долно Езерово“.

През годината Община Бургас извърши почистване на всички речни корита, дерета и отводнителни канали от наноси и растителност. Направената инспекция установи, че те имат добра проводимост, което намалява риска от наводнения при силни валежи и снеготопене.

Свързани статии
Започва чувствително захлаждане с валежи от дъжд и сняг АПИ: Идва лошо време, подгответе колите! Сериозен студ и сняг следващите дни Внимавайте ако пътувате, снежна покривка на някои места в страната Двуметрови преспи затвориха Троянския проход Предупреждение за дъжд и сняг в половин България в неделя Жълт код в 12 области за сняг, дъжд и вятър Усложнена зимна обстановка в някои части у нас Всички пътища у нас са проходими при зимни условия Жълт код за студено време остава в сила в цялата страна
Тагове
снегорини сняг
Коментари

Още от последните новини