Настанените за лечение от коронавирус в Бургаско станаха осем

Настанените за лечение от коронавирус в Бургаско станаха осем - E-Burgas.com

Трима от петте новозаразени са с онкологични заболявания

Настанените за лечение пациенти в Бургаска област, заразени с коронавирус вече са осем, като 6 са в Инфекциозното отделение на бургаската болница, а останалите двама - в Айтос. Това заявяват от местния кризисен щаб.

Трима души от петте новозаразени са с онкологични заболявания и са се лекували в две софийски болници - "Св. Иван Рилски" и "Света София". Изследвани са били в Бургас, след като РЗИ е било уведомено от двете столични лечебни заведения за вътреболнични инфекции там и затова, че тримата са в списъка с контактни лица на заразени онкопациенти.

От тримата онкоболни един е настанен в бургаското инфекциозно отделение. Той е изписан от болница "Св. Иван Рилски" на 4 април. Приет е в УМБАЛ - Бургас педи два дни с висока температура и пневмония. Лечението му е комплексно и на двете заболявания, в момента няма нужда от химиотерапия. Останалите двама заразени са част от семейството на един от заразените онкоболни.

Междувременно състоянието на семейството с двумесечното бебе е добро. Детето е без симптоматика, бащата е с пневмония, но се влияе добре от лечението. Останалите болни са в добро състояние. На един от тях, жител на Карнобат, ще бъде направен утре тест и ако е отрицателен, ще бъде изписан.

На всички контактни лица от новозаразените се правят PCR изследвания. Общинският кризисен щаб призовава близките на онкоболни пациенти, които се лекуват в София и предстои да бъдат изписани, да са изключително внимателни и да вземат всички необходими предпазни мерки за предотвратяване на зараза.

Свързани статии
Вахтен офицер втори ранг е новата Мисис Бургас Едно от Златните момичета на България ще избира най- красивата омъжена жена на Бургас Десет смели жени ще се борят за титлата Мисис Бургас 2024 г Претендентките за титлата Мисис Бургас 2024 г заблестяват в официалните рокли на модна къща „Тонена" Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Кралица на Бургас 2017 Йовита Георгиева е сред звездните треньори в "Dancing Stars" Бизнесът в Бургас с нови отличия за успехи Затварят Летище Бургас за почти месец Ревматологията на „Бургасмед“ с безплатни прегледи от 12 до 16 февруари Бургас отново ще избира най- красива омъжена жена за 2024 г
Тагове
коронавирус Бургас
Коментари

Още от последните новини