Президентът и премиерът поздравиха студентите

Президентът и премиерът поздравиха студентите - E-Burgas.com
Архив БГНЕС

Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов отправиха своите пожелание към студентите и университетските преподаватели, които отбелязват днешния 8-ми декември, показа БГНЕС.

“Вие сте призвани да промените моралния климат в обществото ни и сбъдвайки мечтите си, с талант и амбиция да сътворите нова България”, пише президентът Румен Радев в поздравление към българските студенти.

“Има една обща за целия български народ религия и тя е знанието. Просветата и образованието изправиха народа ни през Възраждането. На тях принадлежи и бъдещето“, заявява държавният глава.

По думите на президента здравната криза е показала колко важни за обществото ни са всеки лекар и медицински специалист, отдадени на призванието си. „Българският съд показва какво значат вещите юристи с характер и достойнство, когато законите в родината са подложени на изпитание. Талантливите инженери имат огромен принос за модернизацията на страната ни“, посочва още Румен Радев.

В поздравлението си държавният глава отбелязва, че днес хиляди студенти учат зад граница, но всички български студенти милеят за България и всеки от тях има своя дял от бъдещето на родината. „Университетите обучават професионалисти, но високата им цел е да градят личности. Студентите са съвестта на нацията“, подчертава още в поздравлението си до българските студенти президентът Румен Радев.

“Честит 8 декември на всички студенти! Бъдете здрави, независими и целеустремени”, написа премиерът Бойко Борисов в страницата си във Фейсбук, откъдето отправи пожелание към студентите.

“Бъдете отговорни, пазете се и нека служите за пример”, продължава с пожеланието Борисов.

В социалната мрежа той написа още: “В условията на пандемия всички полагаме повече усилия. Днес повече от всякога имаме нужда от достойни и образовани хора. Вие сте бъдещата България и от Вас зависи да я съхраним – с традиции, ценности, морал, но също и да я развием като една модерна европейска държава”.

Свързани статии
Над 4000 студенти не могат да се завърнат в общежитията си заради незавършени ремонти Бургаският кмет Димитър Николов: 6 февруари винаги ще ни напомня да следваме вярната посока Природозащитници споделят във филм предизвикателството да опазваш Атанасовското езеро Студенти и ученици от Бургас участваха в Световната седмица на предприемачеството Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ изпрати третия випуск парамедици Бъдещи юристи от БСУ посетиха Районния съд Радев в Бургас: Изгубихме двама доблестни полицаи Бъдещите юристи ще влизат в университет без приемен изпит Кметът Димитър Николов поздравява всички юристи в деня на професионалния им празник Румен Радев и Илияна Йотова официално встъпват във втория си мандат
Тагове
премиер президент поздрав студенти
Коментари

Още от последните новини