Над 3500 доброволци помагат в общините в условията на криза

Над 3500 доброволци помагат в общините в условията на криза - E-Burgas.com
vesti.bg

3594 са новозаписалите се в отделните общини доброволци извън съществуващите доброволни формирования. Те са заявили желание в настоящия момент да се включат с доброволен труд, средства и лични автомобили най-вече при доставката на храни и лекарства. Това съобщи в ефира на БНР изпълнителният директор на Националното сдружение на общините Силвия Георгиева. Данните са събрани от 179 общини.

Всички тези хора заедно с доброволните формирования вече се интегрират в единна информационна система, до която имат достъп кметовете на общини, поясни тя.

Във всеки един момент всеки кмет ще знае на територията на неговата община с колко хора разполага, къде може да ги използва, включително дали може да ги пренасочи към съседни общини.

Свързани статии
Директори на детски градини: Не отваряйте имейли от нас, вируси са Доц. Кунчев: Завръщат се вируси и грип, забавени от ковид Втори ден ЕС обсъжда възможни решения на енергийната криза 903 са новозаразените с ковид за последното денонощие Експерти обясниха сценариите за енергийната ни сигурност 10 общини от Бургаска област получават пари за инфраструктурни проекти Още две области минават в червената ковид зона Близо 200 общини получават пари за пътища и водопроводи Икономисти: Европа я чака тежка криза след ноември, не можем да спрем инфлацията Ангел Кунчев: Трябва да вземем мерки сега, за да не пълним пак болниците
Тагове
доброволци вирус криза общини
Коментари

Още от последните новини