Над 3500 доброволци помагат в общините в условията на криза

Над 3500 доброволци помагат в общините в условията на криза - E-Burgas.com
vesti.bg

3594 са новозаписалите се в отделните общини доброволци извън съществуващите доброволни формирования. Те са заявили желание в настоящия момент да се включат с доброволен труд, средства и лични автомобили най-вече при доставката на храни и лекарства. Това съобщи в ефира на БНР изпълнителният директор на Националното сдружение на общините Силвия Георгиева. Данните са събрани от 179 общини.

Всички тези хора заедно с доброволните формирования вече се интегрират в единна информационна система, до която имат достъп кметовете на общини, поясни тя.

Във всеки един момент всеки кмет ще знае на територията на неговата община с колко хора разполага, къде може да ги използва, включително дали може да ги пренасочи към съседни общини.

Свързани статии
Кирил Петков: Ще овладеем кризата с тока с над 1,3 млрд. лева Новите случаи на ковид у нас отново надхвърлиха 2000 Одобрените проекти за развитие на общините достигнаха 2,1 млрд. лв. Одобриха над 2,1 млрд. лева за развитие на общините по ОП "Региони в растеж" БАН: Броят на заразените е 4-5 пъти по-голям от регистрираните Премиерът обсъжда с общините взаимодействието с местната власт 360 социално слаби и самотни бургазлии попадат под грижата на домашния патронаж Министерството на туризма и общините започват обща кампания за привличане на туристи Ето кога сваляме маските Ревизоро: Разреших да се свалят нивата на язовирите "Ахелой" и "Порой" заради ремонти
Тагове
доброволци вирус криза общини
Коментари

Още от последните новини