Директори на детски градини: Не отваряйте имейли от нас, вируси са

Директори на детски градини: Не отваряйте имейли от нас, вируси са - E-Burgas.com

Директори на детски градини в цялата страна пропищяха от хакерски атаки срещу служебните пощи на управляваните от тях детски заведения. 

Злонамерените атаки се разпространяват по-старата обичайна схема - с имейли до лични и фирмени имейли, с прикачен и архивиран ".exe" файл. За разлика от скам атаките, уловката тук, е че има данни за контакт, което прави източникът по-достоверен. 

"Масово пощите на детските градини са хакнати, не само от нашето заведение се получават писма, с този прикачен файл - "Фактура". Свързали сме се с поддръжката на AБВ и ни съобщиха, че става въпрос за вирус. От сутринта ни звънят хора, чак от Пловдив, за да ни питат за фактури и прикачени файлов. Вирус е", съобщи директорът на ДГ "Калинка" в Бургас Росица Николова. 

От АБВ работят по отстраняването на проблема. 

 

Свързани статии
Доц. Кунчев: Завръщат се вируси и грип, забавени от ковид 903 са новозаразените с ковид за последното денонощие Глоба от 1 млн. лв. за "Български пощи" заради хакерска атака и теч на данни Ангел Кунчев: Трябва да вземем мерки сега, за да не пълним пак болниците 643 са новите случаи на коронавирус 435 са новозаразените с ковид у нас Вирусолог: Коронавирусът не изчезва, продължава да мутира 321 са новозаразените с коронавирус Проф. Христова за ковид: Най-страшното вече е зад гърба ни Имат ли контрол киберпрестъпленията или разчитаме на собствения си акъл?
Тагове
хакери скам вирус хакерска атака
Коментари

Още от последните новини