Над 2000 бургаски първолаци влизат в обновени класни стаи

Над 2000 бургаски първолаци влизат в обновени класни стаи - E-Burgas.com

Подготвяме материалната база за новите над 2000 бургаски първолаци, които започват да учат в бургаските училища наесен.  В момента ремонтираме за тях 92 класни стаи в 33 училища, до дни започва и съвременното им оборудване. 

Това заяви кметът Димитър Николов във Фейсбук.

Целта е да се осигури сигурна и безопасна среда на децата в класните стаи при присъствена форма на обучение. Ремонтите включват полагане на антибактериални подови настилки, които позволяват бързо и лесно почистване и дезинфекциране. 

Стаите ще бъдат обзаведени с нови индивидуални чинове, които ще дадат възможност за осигуряване на достатъчно разстояние между учениците и спазване на дистанция.

Тази година всяка класна стая от проекта „Първокласно начало“ ще бъде оборудвана с най-новите технологични средства, използвани в сферата на образованието – интерактивен панел с вграден компютър. 

Панелът е със сензорен екран, операционни системи Windows 10 и Android, и софтуер за работа с интерактивно съдържание. Той разполага с най-добрите технологични характеристики и работи без необходимост от допълнително закупуване на лаптоп и проектор.

Подготовката и работата в дигитална среда и най-новите електронни ресурси в бургаските училища ще даде възможност при необходимост за бързо превключване на учебния процес към онлайн обучение.

Обновяването на класните стаи включва още ново лед осветление, бюра и шкафчета, които ще допълнят интериора, а за моментите на отдих или творческа креативност на бургаските първокласници ще бъдат разположени и меки мебели тип.

Освен реновираната материална учебна база, въвеждаме и нови интерактивни методи на работа в клас, съчетаващи най-доброто от европейския и световен опит в сферата на образованието. 

Резултатите показват, че новият начин на преподаване на учебния материал, чрез използването на иновативни методи, групов и игрови подход, значително увеличава вниманието и функционална грамотност на децата, и развива тяхната екипност, творчество и когнитивни способности.

Свързани статии
Денков: Не обсъждаме удължаване на учебната година МОН: Делът на учениците в клас остава висок Продължава да расте броят на заразените ученици в областта Купуват още над 7 млн. бързи теста за училищата 50 ученици са заразени с ковид в Бургаско за денонощие Учениците се връщат в клас от днес, осигурени са тестове до 17 януари Община Несебър ще ремонтира старо училище Тестването на учениците ще продължи и след ваканцията Спортното отличи най-добрите си атлети за 2021(Снимки) Денков се надява това да е последния първи учебен ден за 2021
Тагове
ученици училище
Коментари

Още от последните новини