Митницата продава на търг коли, иззети на границата с Турция

Митницата продава на търг коли, иззети на границата с Турция  - E-Burgas.com

Териториална дирекция „Южна морска“ обяви процедура за провеждане на  търг с тайно наддаване за продажба на 14 леки автомобила и един микробус. Превозните средства са задържани при митнически проверки на МП Капитан Андреево.

Търгът се провежда  по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс /ДОПК/ за стоки, изоставени или отнети в полза на държавата по досъдебни и наказателни производства, водени от ТД „Южна морска“, в чийто териториален обхват е МП Капитан Андреево. 

Всеки автомобил има начална тръжна цена като най-ниската е 430 лева, а най-високата - 3750 лева. За участие в търга се внася депозит от 20% от началната тръжна цена. За автомобилите с несъюзен митнически статус, спечелилият купувач ще трябва да заплати  дължимите мита и ДДС.

Условията за провеждане на търга, списък на стоките, продажната им цена и размера на депозита са на разположение в сградата на ТД „Южна морска“ в Свиленград, както и на интернет страницата на Агенция „Митници“  www.customs.bg.

Свързани статии
Най-много контрабанда е пресечена на ГКПП „Капитан Андреево” Контрабандист опита да пренесе 20 кг наркотици през границата (Видео) Австрийският канцлер лично ще види как пазим границата си Полицаи и военни ще инспектират оградата на границата с Турция Митничарите от МП "Капитан Андреево" заловили над 27 млн. контрабандни лева през 2022 Втора ръка: Скочиха цените на коли над 10 години ЕК не иска да дава пари за ограда по границата между България и Турция Разширяват системата за комуникация по границата с Турция До обяд движението ще е само в една лента на "Тракия" при км 121 Демерджиев: Граничарите ни защитават с телата си и плащат с телата си необезпечеността на границата
Тагове
автомобили търг митница гкпп капитан андреево граница контрабанда
Коментари

Още от последните новини