Продават на търг конфискуваните автомобили от пияни и дрогирани шофьори в Бургас

Продават на търг конфискуваните автомобили от пияни и дрогирани шофьори в Бургас - E-Burgas.com

Отнетите автомобили на пияните и дрогирани шофьори вече се продават на търгове в различни части на страната. Веднъж конфискуван автомобилът може да бъде закупен обратно от собственика си. 


Според говорителя на НАП Бургас Христо Узунов става дума за отнети в полза на държавата автомобили. "Вече говорим за конфискувани МПС-та след употреба на алкохол или на наркотици. Първите два търга вече са насрочени. Те ще се проведат в началото на януари. Става дума за две коли, взети от шофьори, употребили алкохол. Започваме да реализираме продажби едва след съдебни решения и присъда. Говорим за време от около три месеца. Началната тръжна цена от винаги е определена от вещо лице с експертна оценка. 11 автомобила предстои да бъдат обявени на търг. Сред тях 8 са на водачи, употребили алкохол. В портала на НАП може да се намери цялата информация", обясни той. И допълни, че в търговете няма законова пречка да участват лицата, от които са отнети автомобилите. 

По думите му приходите за държавата от продажби на търг до момента възлизат на над 650 000 лева.

Свързани статии
Как да намерим най-добрата оферта за коли под наем в Бургас Втора ръка: Скочиха цените на коли над 10 години До обяд движението ще е само в една лента на "Тракия" при км 121 Ръст на продажбите на автомобили в ЕС и у нас Масово чувство за безнаказаност по пътищата у нас Колите втора ръка поскъпнаха с близо 50 на сто Сериозен скок на цените на колите втора ръка, за нов автомобил се чака близо година България сред държавите с най-стар автопарк и най-неподготвени млади шофьори Експерти съветват как да шофираме безопасно Гневни бургазлии: Паркираме на "Синя зона", а колите ни затъват в кал (снимки)
Тагове
Конфискуваните автомобили
Коментари

Още от последните новини