МБАЛ "Бургасмед" след новия случай днес: Продължаваме да приемаме пациенти

МБАЛ

Бургаската многопрофилна болница "Бургасмед" ще продължи нормалната си работа, въпреки новия случай на COVID-19 от днес. Това съобщиха официално от ръководството на здравното заведние.

До излизането на резултатите от взетите проби на всички контактни пациенти и персонала, е разпоредено със заповед на РЗИ-Бургас отделението да се постави под карантина.
 
Контактните лица са установени и са тествани в Референтна лаборатория. Лекарят, установен с положителна проба за коронавирус е под домашна карантина.
 
Медицински комплекс „Бургасмед“ уверява всички пациенти, настанени за лечение на територията на лечебното заведение, че са взети всички мерки за сигурност и се спазват всички мерки и препоръки на Регионална здравна инспекция -Бургас, Министерство на здравеопазването и Националния щаб за борба с коронавируса, осигуряващи тяхната безопасност.
 
Още от първите случаи на заразени с коронавирус в България на територията на комплекса са разпоредени специални мерки, гарантиращи безопасността, както на пациентопотока, така и на медицинския персонал.
 
Лечебното заведение продължава да фунционира нормално и да приема пациенти за лечение.
Свързани статии
Кметът на Бургас: Няма паника в училищата, сигурно ще има и още случаиРавносметка: 80% по-малко чужденци и 8% повече българи по морето през юлиДве от иконите в автомобилния свят ще посрещат гостите на конкурса "Мисис Бургас"2020Претендентките за короната на „Мисис Бургас“ 2020 ще дефилират с облекла на DiKa (Видео)Бургас отново домакин на голямо бизнес събитие201 са новите случаи на Covid-19 у нас, в Бургаско - 12Младоженци се отказват от букетите си, за да дарят парите на Бургаската болницаИзящество и красота очакват гостите на конкурса „Мисис Бургас" 2020Кунчев е против КПП-тата при нова вълна на вирусаНови маршрути и курсове на автобусите в Бургас за новата учебна година
Тагове
коронавирус Бургас
Коментари

Още от последните новини