Марияна Николова от Равда: Да запазим българските туристи да почиват тук!

Марияна Николова от Равда: Да запазим българските туристи да почиват тук! - E-Burgas.com

Трябва да запазим българските туристи по родното Черноморие и да започнем политика за връщането на сънародниците ни по морските курорти. Важно е и да се вслушваме в техните искания и да ставаме все по-добри. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на срещата ѝ с представители на туристическия бранш в Равда. В дискусията участваха зам.-министърът на туризма г-жа Ирена Георгиева, кметът на Равда г-н Андон Бакалов и зам.-областният управител на Бургас г-н Владимир Крумов.

Вицепремиерът уточни, че българските туристи имат интерес и реализират пътувания по родното Черноморие и затова насърчаването на пътуванията им е много важно. И добави, че именно затова трябва да се отправят позитивни посланията към тях както в оставащото време от този летен сезон, така и занапред. Традиционно българите резервират в последната минута и е важно информацията, която достига до тях, да е положителна и да представя качествените услуги, които могат да получат у нас, коментира тя.

Тя цитира и данни от Единната система за туристическа информация (ЕСТИ) за Равда, които показват, че над 19 хил. туристи са пренощували в местата за настаняване от 1 юни до 22 август 2020 г. От тях над 13 хил. са български граждани. Чуждестранните гости в този период е имало от Полша, Чехия, Белгия, Румъния, Нидерландия и др. Според статистиката от ЕСТИ в местата за настаняване в област Бургас от началото на летния сезон до 22 август са пренощували 639 хил. туриста. От тях българските туристи са над 452 хил., а чуждестранните туристи - 186 хил.

Кметът на Равда г-н Бакалов благодари на вицепремиера за срещата, тъй като е от изключително значение за местния бизнес да бъдат обсъдени проблемите и техните бъдещи решения.

Зам.-областният управител г-н Крумов каза, че областната управа винаги се е отзовавала на всички сигнали. При всеки един въпрос, с който можем да бъдем полезни, сме отворени към гражданите и гостите на Равда, уточни той.

В рамките на дискусията бизнесът представи пред вицепремиера различни идеи и възможности за развитие на Равда. Те потърсиха и съдействие от Министерството на туризма по някои казуси, като облекчаването на визовия режим за руските туристи и облекченията за бизнеса след кризата от COVID-19.

Свързани статии
Гърция чупи рекорди с по милион туристи на седмица Експерт: Мъртво течение по морето, опасното явление е до понеделник 50 хиляди руски туристи са посетили България до края на юни Дълги опашки на Калотина при влизане у нас Забраниха влизането в морето на 12 плажа в Гърция Ръст на резервациите в Турция заради новите правила на границата Българите пътуват масово към Гърция на море Експерт: Почивката на нашето море е скъпа и ще става още по-скъпа Звезден музикален рецитал очаква публиката на "Бургас и морето" Спасител: Необходима е плажна полиция, за да няма инциденти в морето
Тагове
туристи море туризъм марияна николова
Коментари

Още от последните новини