Лекари настояват за ново разпределение на ваксините

Лекари настояват за ново разпределение на ваксините - E-Burgas.com

Сдружението на общопрактикуващите лекари настоява за ново разпределение на количествата ваксини между личните лекари и имунизационните пунктове. Те подготвят писмо с препоръки до Министерството на здравеопазването, показа БНТ.

Д-р Захаринка Вълканова в общопрактикуващ лекар в пловдивското село Крумово. Днес за първи път ще получи дози от ваксината - 10 на брой, а при нея са се записали 250 души.

"За съжаление проблемът с ваксинациите се оказа все по-сериозен, защото ние сме общо 4 300 джипита и за момента много малка част от нас са получили какъвто и да е брой ваксини. 75% сме джипита и 25% са имунизационните центрове. Оказва се, че ваксините предимно се раздават на ваксинационните центрове, което няма лошо, но ние направихме едни списъци и редно беше първо да ваксинираме рисковите групи, т.е. четвърта група, а имунизационните центрове посещават главно младите хора, които не са в такъв висок риск. Списъците, които направихме, станаха почти безсмислени, защото аз днес като получа един флакон, кой по-напред да ваксинирам, как да подбера тези 10 човека", каза д-р Захаринка Вълканова.

Свързани статии
Експерти препоръчват ваксинация и на деца заради делта варианта Изнесени пунктове за ваксиниране в страната, в Бургас имунизират в "Метро" Проф. Мурджева: Не е проблем да се смесват различни ковид ваксини 230 хиляди българи над 65 години могат да се ваксинират безплатно срещу грип Очакваме трета бустерна доза и у нас Близо половината българи никога няма да се ваксинират; 20% искат, но отлагат Изнесен пункт за ваксинация ще работи днес в Бургас МЗ организира томбола за ваксинираните, ще подаряват таблети и часовници Вирусолог обясни разликата между реимунизация и трета доза МЗ продължава да разбива митове: Ваксините срещу ковид не могат да предизвикат стерилитет
Тагове
лекари ваксини
Коментари

Още от последните новини