Ковид погуби моряк от кораб на бургаското пристанище, 11 други са заразени

Ковид погуби моряк от кораб на бургаското пристанище, 11 други са заразени - E-Burgas.com

Епидемичен взрив от COV1D-19 на кораб на пристанище Бургас констатираха здравните власти. Първият заболял е с оплаквания от 7 юли — отпадналост, кашлица, температура, съобщи bTV.

На 14 юли лицето е транспортирано до УМБАЛ-Бургас за изследване и преглед, като му е направен бърз антигенен тест за COV1D-19, който е с положителен резултат. Той е хоспитализиран в инфекциозно отделение на лечебното заведение.

На 15 юли е организирано пробонабиране на останалите 19 лица от екипажа на кораба c PCR тестове. 11 души от персонала са с положителен резултат Издадени са предписания за изолация на същите на кораба за срок от 14 дни. Общото им състояние се проследява ежедневно. Три от положителните случаи са с температура и кашлица. Контактните лица от екипажа са без оплаквания.

На 18 юли хоспитализираното лице от екипажа е приведено в ОАИЛ на УМБАЛ- Бургас, като на следващия ден е починало. На 19 юли друго лице от екипажа с положителен резултат за COV1D-19 е със затруднено дишане и влошено общо състояние. След преглед също е хоспитализирано в болницата в Бургас.

Случаят се отнася за товарен кораб с екипаж от филипински граждани. Корабът пристига на пристанище Бургас на 14 юли и трябва да отпътува на 23 юли.

Последното пристанище преди акостиране в Бургас е ОАЕ на 27 юни. На 7-8 юли корабът преминава Суецкия канал, което налага качване на пилот на кораба. Екипажът се състои от 20 души.

Той не се допуска до брега.

 

 

Свързани статии
1 626 са новите случаи, над 11 хиляди се ваксинираха 1956 новозаразени, над 4 400 души борят вируса в болница Новите случаи на ковид у нас отново надхвърлиха 2000 677 са новите ковид случаи, край на нощния живот от днес 112 нови случая в областта, 50 загубиха битката с ковид у нас Лек спад на новозаразените през последното денонощие 1745 са новозаразените, над 12 хил. българи се ваксинираха вчера Младо момиче загуби битката с ковид Ангел Кунчев: Не разбирам скептицизма на българите за ваксините 1004 нови случаи на ковид у нас, в Созопол ваксинират в Стария град
Тагове
ковид кораб пристанище Бургас
Коментари

Още от последните новини