Контрабанда за 160 хил. лева пресякоха митничарите на Лесово (Снимки)

Контрабанда за 160 хил. лева пресякоха митничарите на Лесово (Снимки) - E-Burgas.com

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ /ГД МРР/  и ТД Южна морска откриха 448,5 кг контрабанден тютюн за наргиле, при митническа проверка на влизащ в страната товарен автомобил на Митнически пункт Лесово.

Камионът с полуремарке, управляван от ирански гражданин, е пристигнал на МП Лесово на входящо трасе за товарни автомобили от Турция на 23.11.2020 г., около 9,30 часа, на път от Иран за Австрия. Шофьорът е декларирал, че превозва хранителни продукти и сладкарски изделия. По метода „анализ на риска“ товарният автомобил е селектиран от митнически служители от ГД МРР и ТД Южна морска  за щателна митническа проверка, включително със специализирана рентгенова апаратура. Установени са подозрителни зони в товара на камиона, където при последвалата физическа проверка са открити недекларирани 69 кашона, съдържащи 897 стека с 8970 фабрични опаковки по 50 грама тютюн за наргиле с марка „AL FAKHER“. Тютюнът за водна лула е от различни аромати и не е облепен с акцизен бандерол, а общото му количество е 448,5 кг на стойност над 160 000 лв.

Тютюнът за наргиле е задържан. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от ГД МРР под надзора на Окръжна прокуратура – Ямбол.

Галерия
Свързани статии
Арестуваха българин за внос на контрабанден алкохол в Турция Митничари хванаха македонец с 33 кг канабис за над 135 000 лв. (снимки) Откриха 2 тона марихуана в ТИР на границата Удар на "Лесово"! Хванаха младеж в опит да изнесе кокаин за 2 млн.лв. (Снимки) Родни митничари откриха кокаин от Южна Америка укрит в дъски (Снимки) Родните власти хванаха сърбин с 20 кила марихуана за 75 хил.лв. на границата с Турция (Снимки) Жена опита да мине границата с Турция със сребро в сутиена (Снимки) Ето какво пусна митницата на търг, конфискувано на турската граница (Снимки) Митничари пресякоха контрабанда край Малко Търново (Снимки) Митницата пресече контрабанда на цигари скрити в тенекии за босилек (Снимки)
Тагове
контрабанда митница наргиле тютюн
Коментари

Още от последните новини