Контрабанда за 160 хил. лева пресякоха митничарите на Лесово (Снимки)

Контрабанда за 160 хил. лева пресякоха митничарите на Лесово (Снимки) - E-Burgas.com

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ /ГД МРР/  и ТД Южна морска откриха 448,5 кг контрабанден тютюн за наргиле, при митническа проверка на влизащ в страната товарен автомобил на Митнически пункт Лесово.

Камионът с полуремарке, управляван от ирански гражданин, е пристигнал на МП Лесово на входящо трасе за товарни автомобили от Турция на 23.11.2020 г., около 9,30 часа, на път от Иран за Австрия. Шофьорът е декларирал, че превозва хранителни продукти и сладкарски изделия. По метода „анализ на риска“ товарният автомобил е селектиран от митнически служители от ГД МРР и ТД Южна морска  за щателна митническа проверка, включително със специализирана рентгенова апаратура. Установени са подозрителни зони в товара на камиона, където при последвалата физическа проверка са открити недекларирани 69 кашона, съдържащи 897 стека с 8970 фабрични опаковки по 50 грама тютюн за наргиле с марка „AL FAKHER“. Тютюнът за водна лула е от различни аромати и не е облепен с акцизен бандерол, а общото му количество е 448,5 кг на стойност над 160 000 лв.

Тютюнът за наргиле е задържан. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от ГД МРР под надзора на Окръжна прокуратура – Ямбол.

Галерия
Свързани статии
Най-много контрабанда е пресечена на ГКПП „Капитан Андреево” Контрабандист опита да пренесе 20 кг наркотици през границата (Видео) Митничарите от МП "Капитан Андреево" заловили над 27 млн. контрабандни лева през 2022 Контрабандна валута над 1 млн. лева откриха митничари на "Капитан Андреево" (Снимки) Нов удар на "Капитан Андреево": Митничари откриха 430 000 лв. валута, скрита в два тира Задържаха контрабандно злато за над 60 бона на Малко Търново Задържаха над 2 тона контрабандни препарати на границата с Турция (Снимки) Инициатива срещу тютюнопушенето започва в Бургас Пресякоха контрабанда на голямо количество стоки на "Капитан Андреево" Бургаски митничари задържаха хиляди контрабандни парфюми за над 50 бона
Тагове
контрабанда митница наргиле тютюн
Коментари

Още от последните новини