Изследват всички пациенти и семействата им, изписани от столични клиники и завърнали се в Бургас

Изследват всички пациенти и семействата им, изписани от столични клиники и завърнали се в Бургас - E-Burgas.com

5 са пациентите на софийска болница, които са били изписани през последните 14 дни и са се завърнали в Бургас и са подадени на Общинския кризисен щаб като контактни със заразени в лечебното заведение. На всички тях и семействата им ще бъдат извършени изследвания за коронавирус.  

Общинския кризисен щаб се обръща отново с апел към всички лични лекари, които имат информация за свои пациенти, лекувани в софийски болници с установена вътрешноболнична инфекция, да подават информация за завръщането им в Бургас. По този начин ще могат да се изследват веднага както тези пациенти, така и семействата им.

Само за последният месец 11 са случаите в Бургаско на изписани от столични лечебни заведения пациенти, при които е потвърдена заразата при тях и техни близки.

Днес екипи на РЗИ са им взели проби по домовете за PCR изследване. Прави се и списък на контактните им лица и всички те също ще бъдат изследвани.

3281 теста са направени в Бургас за 6 седмици, като болшинството от тях за поръчани и заплатени от Общината.  Изследвани са 1746 лица, като 29 от тях са с положителни проби.

Свързани статии
Вахтен офицер втори ранг е новата Мисис БургасЕдно от Златните момичета на България ще избира най- красивата омъжена жена на БургасДесет смели жени ще се борят за титлата Мисис Бургас 2024 гПретендентките за титлата Мисис Бургас 2024 г заблестяват в официалните рокли на модна къща „Тонена"Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централаКралица на Бургас 2017 Йовита Георгиева е сред звездните треньори в "Dancing Stars"Бизнесът в Бургас с нови отличия за успехиЗатварят Летище Бургас за почти месецРевматологията на „Бургасмед“ с безплатни прегледи от 12 до 16 февруариБургас отново ще избира най- красива омъжена жена за 2024 г
Тагове
коронавирус бургас
Коментари

Още от последните новини