Изправят на съд английския пастор Даниел Хъл, блудствал с деца в Сливен

Изправят на съд английския пастор Даниел Хъл, блудствал с деца в Сливен  - E-Burgas.com
newhamrecorder.co.uk

Британецът е осъден в родинта заради детска порнография

Районна прокуратура – Сливен предаде на съд британския поданик Даниел Ериксън-Хъл.

Той е обвинен за това, че е извършвал действия на полово удовлетворение с лица от същия пол, като използвал положението им на зависимост. Става дума за осем момчета, като от тях пет не са навършили 14-годишна възраст към момента на извършване на деянията. Те са осъществени в различни периоди от 2018 г. и 2019 г. в град Сливен.

Престъплението е квалифицирано по чл. 157, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК и по чл. 157, ал. 3, вр. ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК (по отношение на малолетните момчета). То е извършено при условията на продължавано такова.

Спрямо Даниел Хъл е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ от Районен съд – Сливен, която към настоящия момент не е изменяна.

Предстои Районен съд – Сливен да насрочи дата на заседанието по делото.  

Даниел Хъл е осъден в родината си за педофилия. За да се скрие от правосъдието той е станал пастор в ромската махала в Сливен. 

В родинта си Хъл е осъден на 15 месеца затвор за педофилия през 2017 г. Действащият пастор се изправя пред съда за съхраняване на стотици порнографски снимки с деца на компютъра си. След като изтърпява наказанието си, той получава забрана да пътува в чужбина, без да уведоми предварително властите на Острова, както и да общува с малолетни в отсъствието на техен родител. Хъл обаче успява да напусне родината си и си купува няколко къщи в ромското гето на Сливен, където се радва на огромна почит. 

Коментари

Още от последните новини