Искат спешен ремонт за опасна детска площадка в "Зорница" (снимки)

Искат спешен ремонт за опасна детска площадка в

Децата играят върху разрушена каменна настилка, жалват се родители

За спешен ремонт на детска площадка в бургаския комплекс "Зорница" настоява общинския съветник Красимира Маркович. Площадката се намира между блокове 11 и 13 в комплекса, като това е единственото място за игра на децата в този район. В близост се намира и детска градина „Зорница Звездица", което я прави предпочитана за ползване от децата и техните родители. За съжаление в момента състоянието й е повече от плачевно, след като от години там не е правен никакъв ремонт. 

Родителите на децата настояват за подмяна на съществуващата каменна настилка, която е силно амортизирана и на места опасна, както и поставянето на нови люлки, пързалки и други съоръжения за игра на децата. 

" В срещите ми с жителите на к-с „Зорница" стана ясно, че желанието им е да има по нещо за всеки - от най-малките до възрастните хора, за да може тази детска площадка да се превърне в едно желано пространство за отдих, спорт и социален живот на хората от комплекса. В близост не съществува по-голяма по площ и възможности детска площадка." пише Красимира Маркович в докладната записка към Общински съвет - Бургас.

Тя припомня, че основен акцент в Бюджет 2016 г. бе подобряването на средата за живот в жилищните комплекси и предлага в бюджета за следващата година да бъдат предвидени средства за ремонт на въпросната детска площадка. 

Галерия
Коментари