Интересуват ли ви проблемите на "Меден рудник"?

Интересуват ли ви проблемите на

От община Бургас обещават да обърнат внимание на всички разумни препоръки на гражданите за Бюджет 2018

Интересува ли ви какво ще се случва в най-големяит комплекс "Меден рудник" през следващите 12 месеца? Ако отговорът на този въпрос е "да", тогава най-добре би било да присъствате тази вечер на общественото обсъждане за Бюджет 2018. Това ще се проведе от 18:00 часа в спортна зала "Никола Станчев". Жителите на "Меден рудник" обикновено са много активни и не пропускат да заяват проблемите и препоръките си към общината.

Припомняме, че на общественото обсъждане присъстват почти всички зам. кметове, директори на териториални дирекции и преставители на Общински съвет - Бургас. Всички въпроси и препоръки пък се записват в протокол, като от община Бургас обещават да обърнат внимание на всички разумни искания на гражданите. 

Ето и част от акцентите, които засягат комплекс "Меден рудник".

През тази година предстои да бъде открита новата екологична и иновативна детска градина "Пинокио" в Районен център "Меден рудник" с капацитет 120 деца. Точно толкова са и неудовлетворени заявления на родители от района, отчетени от електронното записване за забавачките.

През 2018 година също така ще стартира II- ри етап от изграждане на улица в районен център Меден рудник.Ще бъде изградена и нова подпорна стена, която да укрепи района до т.нар. небостъргач в "Меден рудник" - с паркинг и обслужваща улица.

В "Меден рудник" ще отвори врати и най-новото професионално училище в България - Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации. Училището да бъде с интензивно изучаване на английски и немски език и ще подготвя специалисти в професионално направление "Компютърни науки", професия "Програмист", специалности "Системен програмист" и "Приложен програмист" със срок на обучение 5 години с прием след завършен седми клас. В учебните програми да бъде заложено учениците да придобият знания и умения за обектно ориентирано програмиране, в области като разработване на софтуер и уеб дизайн, технология на програмирането, системи за управление на бази данни, интернет програмиране.

Коментари

Още от последните новини