И Приморско пуска горещ телефон за COVID-19

И Приморско пуска горещ телефон за COVID-19 - E-Burgas.com

Днес, 17.03.2020 г. в Община Приморско заседава Общинския кризисен щаб. Всички участници се обединиха около становището, че набелязаните превантивни мерки срещу разпространението на COVID-19 от предходното заседание остават в сила. Изрази се  задоволство от изпълнението и контрола по отношение на предприетите мерки. Д-р Кутлев- управител на Медицински център Приморско отново разясни, че извършването на първичен филтър на лица с изразена симптоматика се осъществява от личния лекар по телефона, след което той преценя какви мерки да се предприемат.

На днешното заседание на кризисния щаб, след изслушване на всички участници и дебатиране на проблемите, се взеха следните решения:

1.Да бъде обявен горещ телефон във всички населени места на територията на Община Приморско, където възрастни, самотни и болни хора, които не са обхванати от програмата за предоставянето на личен асистент по Закона за личната помощ, ще могат да правят поръчки за закупуване на лекарства и хранителни продукти от първа необходимост.

За гр. Приморско  – 0885015759

За гр. Китен  – 0888906920

За с. Ясна поляна – 0886890502

За с. Веселие – 0886252859

За с. Ново Паничарево – 0885140415

За с. Писменово – 0886883010

2.Всички  кметове на съставни населени места, да  събират информация, по отношение на завърналите се от чужбина лица на територията на съответното населено място и да я подават  към Община Приморско и РПУ Приморско за извършване на проверка и предприемане на адекватни действия.

3.Да продължава да се извършва редовна и регулярна дезинфекция от ОП“Чистота и озеленяване“ на територията на общината. Да продължава да се извършва засилена дезинфекция в административната сграда на община Приморско и кметствата по населени места. Да се осъществява прецизен филтър по отношение на гражданите, посещаващи административните сгради и да не се допуска струпването на лица в сградите и пред тях. Да не се допуска качване на граждани по етажите, а обслужването да се осъществява на фронт-офиса, като се извършва дезинфекция след всяко лице. На служителите да се осигурят лични предпазни средства.

4.Да се издаде заповед на Кмета на общината към собствениците на търговски обекти, които съгласно Заповед РД-01-124/13.03.2020 г. на Министъра на здравеопазването остават в работен режим, да не допускат струпване на клиенти в обектите си, съобразно площта им, както и пред тях. Да следят за носенето на лични предпазни средства от персонала си и редовно и регулярно да извършват дезинфекция на търговските обекти и обслужващите ги площи пред тях.

5.Да се предупредят собствениците на големите строителни обекти на територията на общината, да не допускат  струпване на строителни работници на едно място.

Свързани статии
Откриха незаконни трофеи и дърва за огрев при акция в Приморско (Снимки) Д-р Димитър Германов: Община Приморско записа успешна година, изпълнихме целите си Семейства в Приморско плащат промишлен ток заради неуредици Най-големият крос триатлон у нас "Лъвско сърце" очаква рекорден брой участници Ударената от мълния Теодора: Последното, което помня, е че бях на плажа Експерт: Би трябвало да има мълниезащитна система в Приморско, ако има - не е като хората Заведения на протест в Приморско, мантинела пречи на достъпа до плажа Сдружение алармира за замърсяване на Южния плаж в Приморско с фекални води В Приморско отчетоха силен сезон, но загубите на основните туристи не могат да бъдат компенсирани Странни доводи в Приморско лишиха създаването на фондация за опазване на черната мида
Тагове
Приморско
Коментари

Още от последните новини